Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Acondroplazia

Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.

Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.

Acondroplazia este o boala mostenita cu frecventa medie, mai exact aceasta afecteaza 1 din 15 000 de nou-nascuti.

Simptome:

Acondroplazia se manifesta in primul rand prin deformarea membrelor cat si a coloanei vertebrale, probleme in dezvoltarea neuro-motorie si cognitive, adica intarzierea miscarilor cat si a controlului capului, complicatii respiratorii: 75% dintre copiii afectati au otita medie la varste sub 5 ani.

Cauze:

Acondroplazia este o boala care se mosteneste. Daca un parinte sufera de acondroplazie sunt 50% sanse de mostenire a acesteia. Acesta boala are si parti rele si anume, se produce osificarea endocondrala anormala si apare o complicatie neurologica asociata cu stenoza canalului spinal.

Tratament:

In tratarea acestei boli este folosit tratamentul hormonal care se recomanda inca de la varste fragede, terapia chirurgicala, cifoza toracolombara cat si lungirea membrelor.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Ce pericole ne pasc la strand, piscina - de la otita la diverse tipuri de leziuni

Ce pericole ne pasc la strand, piscina  - de la otita la diverse tipuri de leziuni

In aceasta perioada, medicii specialisti ne aduc aminte ca piscinele si strandurile la care mergem trebuie sa fie dezinfectate si curate. Daca nu tinem seama de aceasta recomandare, exista pericolul de a ne imbolnavi.

Citeşte mai mult >

Neurom morton

Neuromul morton este un nerv de dimensiuni mari ce provoaca durere intre al treilea si al patrulea deget de la picior deoarece nervul plantar lateral se combina cu nervul plantar medial. 

Citeşte mai mult >