Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Acondroplazia

Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.

Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.

Acondroplazia este o boala mostenita cu frecventa medie, mai exact aceasta afecteaza 1 din 15 000 de nou-nascuti.

Simptome:

Acondroplazia se manifesta in primul rand prin deformarea membrelor cat si a coloanei vertebrale, probleme in dezvoltarea neuro-motorie si cognitive, adica intarzierea miscarilor cat si a controlului capului, complicatii respiratorii: 75% dintre copiii afectati au otita medie la varste sub 5 ani.

Cauze:

Acondroplazia este o boala care se mosteneste. Daca un parinte sufera de acondroplazie sunt 50% sanse de mostenire a acesteia. Acesta boala are si parti rele si anume, se produce osificarea endocondrala anormala si apare o complicatie neurologica asociata cu stenoza canalului spinal.

Tratament:

In tratarea acestei boli este folosit tratamentul hormonal care se recomanda inca de la varste fragede, terapia chirurgicala, cifoza toracolombara cat si lungirea membrelor.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Deshidratarea organismului

Deshidratarea organismului

Deshidratarea organismului are loc atunci cand cantitatea de apa existenta in compartimentele lichidiene din corp este mai mare decat cantitatea de apa ingerata.

Citeşte mai mult >

Dureri de coloana dimineata

Coloana vertebrala are functia de a sustine corpul si de a-i oferi stabilitate. Este formata din 5 zone: cervicala, toracala, lombara, sacrala si coccigiana. Cand aceste zone sunt afectate, apar durerile care pot fi de scurta durata si intense sau se pot intinde pe o perioada mai mare de timp. Desi, in cele mai multe cazuri, durerea apare in zona lombara - zona mijlocului -, si celelalte zone pot fi afectate.

Citeşte mai mult >