Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Acondroplazia

Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.

Acondroplazia este o boala a cresterii oaselor si care determina majoritatea tipurilor de piticism. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea anormala a oaselor.

Acondroplazia este o boala mostenita cu frecventa medie, mai exact aceasta afecteaza 1 din 15 000 de nou-nascuti.

Simptome:

Acondroplazia se manifesta in primul rand prin deformarea membrelor cat si a coloanei vertebrale, probleme in dezvoltarea neuro-motorie si cognitive, adica intarzierea miscarilor cat si a controlului capului, complicatii respiratorii: 75% dintre copiii afectati au otita medie la varste sub 5 ani.

Cauze:

Acondroplazia este o boala care se mosteneste. Daca un parinte sufera de acondroplazie sunt 50% sanse de mostenire a acesteia. Acesta boala are si parti rele si anume, se produce osificarea endocondrala anormala si apare o complicatie neurologica asociata cu stenoza canalului spinal.

Tratament:

In tratarea acestei boli este folosit tratamentul hormonal care se recomanda inca de la varste fragede, terapia chirurgicala, cifoza toracolombara cat si lungirea membrelor.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Glicemia la copii

Glicemia la copii

Cantitatea de glucoza existenta in sange este masurata prin intermediul glicemiei, aceasta fiind o problema tot mai des intalnita din cauza cantitatii exagerate de mancaruri dulci si nesanatoase.

Citeşte mai mult >

Dermatita seboreica

Dermatita seboreica este o afectiune dermatologica destul de frecventa care afecteaza in general zonele cu piele bogata in sebum precum tegumentele scalpului, sprancenelor, fetei si ale santurilor nazale, dar care mai poate fi intalnita si pe pielea din spatele urechilor, in canalul auditiv extern sau pe tegumentul trunchiului.

Citeşte mai mult >