Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Afectiuni ale coloanei vertebrale

Coloana vertebrala este cea mai importanta componenta a scheletului si, implicit, a aparatului locomotor. Fiind o structura rezistenta, dar si flexibila, coloana vertebrala are rol in sustinerea capului, trunchiului si este formata din 33-34 vertebre suprapuse.

Coloana vertebrala: afectiuni

Ca si alte componente ale organismului, coloana vertebrala trece si ea prin procesul de imbatranire, moment in care pot aparea diferite afectiuni ale acesteia precum: deteriorarea discului intravertebral, stenoza spinala, spondiloza, spondilolisteza.

Simptome

Afectiunile coloanei vertebrale se manifesta prin: intampinarea dificultatilor in efectuarea anumitor miscari, stari de oboseala, dureri pe traiectul nervului sciatic sau chiar parestezii la nivelul membrelor.

Cauze

Principala cauza care duce la aceste afectiuni este viata sedentara care conduce la adoptarea unor posturi disfunctionale, acestea favorizand deteriorarea si deformarea coloanei vertebrale. Alte cauze ar putea fi miscarea brusca, gresita, ridicarea unui obiect greu etc.

Tratament

In prezent, exista mai multe tipuri de tratamente pentru afectiuni ale coloanei vertebrale, unele dintre ele fiind kinetoterapia, chiroterapia, iar printre tratamentele naturiste se numara fitoterapia, homeopatia, dusurile calde sau aplicarea alternativa a compreselor reci cu cele calde pe zona dureroasa.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE AFECTIUNI ALE COLOANEI VERTEBRALE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Gonartroza

Gonartroza

Gonartroza sau "boala care imobilizeaza genunchiul" este cea mai frecventa afectiune la nivelul articulatiei genunchiului ce are ca rezultat deteriorarea acesteia, pe scurt, se produce o uzura la nivelul cartilajului articular si acesta isi pierde flexibilitatea, intervenind durerea.

Citeşte mai mult >

Igiena persoanelor imobilizate la pat

Atunci cand pielea este expusa la umiditate si la substantele agresive care se afla in urina, in materiile fecale, apar inflamatii si are loc macerarea epidermei (acel strat al pielii care constituie zona de protectie a organismului fata de mediul exterior). Mantaua lipo-proteica acida (stratul epidermei care apara corpul de microorganisme si substante chimice) este compromisa, bacteriile putand penetra pielea si ajungand sa cauzeze dermatite, eritem (piele inrosita), eczeme, etc

Citeşte mai mult >