Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Artrita reumatoida

Artrita reumatoida este acea inflamatie care apare la nivelul unei articulatii, inflamatie aparuta ca rezultat al unei boli, al unei infectii sau al unui defect genetic.

Artrita reumatoida este acea inflamatie care apare la nivelul unei articulatii, inflamatie aparuta ca rezultat al unei boli, al unei infectii sau al unui defect genetic.

Artrita reumatoida sau reumatismul tinde sa afecteze in general persoane cu varsta peste 40 de ani, femeile fiind de doua ori mai afectate decat barbatii.

Simptome:

Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt durerea articulara, oboseala, anchiloza, scaderea in greutate, articulatii inflamate, sensibile. Pot aparea noduli la nivelul coatelor, genunchilor, coloanei vertebrale, dar si la nivelul picioarelor. Totodata poate aparea si lipsa poftei de mancare.

Cauze:

Cauza artritei reumatoide nu este pe deplin cunoscuta, insa se considera ca aceasta poate aparea ca urmare a unei anomalii genetice. Ca si factori de risc putem mentiona sexul feminin, deoarece femeile sunt de doua ori mai predispuse la aceasta afectiune decat barbatii, dar si varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Tratament:

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta dar si adoptarea unui program  de exercitii fizice. Scopul tratamentului este acela de a reduce durerile articulare, dar si reducerea proceselor inflamatorii articulare.

Este necesara schimbarea stilului de viata, mai exact adoptarea unui regim articular echilibrat si practicarea fizioterapiei in ameliorarea durerilor articulare dar si perioadele de repaus.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE ARTRITA REUMATOIDA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Descopera cum iti poti masura tensiunea arteriala acasa

Descopera cum iti poti masura tensiunea arteriala acasa

Vi s-a intamplat ca atunci cand nu va simtiti bine si consultati un medic acesta sa va masoare in primul rand  tensiunea arteriala? Prin aceasta se verifica presiunea exercitata asupra peretilor vasculari pe parcursul contractiilor inimii. Valoarile normale ale tensiunii arteriale ar trebui sa se incadreze sub 130/85 mm Hg.

Citeşte mai mult >

Complicatiile diabetului. Revidox asigura protectie la nivelul fiecarei celule

Diabetul este o tulburare a metabolismului (metabolismul inseamna procesele prin care organismul nostru utilizeaza mancarea digerata pentru crestere si pentru obtinerea energiei). Majoritatea alimentelor pe care le ingeram sunt descompuse pana la glucoza, forma sub care exista zaharul in sange. Glucoza este principala sursa de combustibil pentru organism. 

Citeşte mai mult >