Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Artrita reumatoida

Artrita reumatoida este acea inflamatie care apare la nivelul unei articulatii, inflamatie aparuta ca rezultat al unei boli, al unei infectii sau al unui defect genetic.

Artrita reumatoida este acea inflamatie care apare la nivelul unei articulatii, inflamatie aparuta ca rezultat al unei boli, al unei infectii sau al unui defect genetic.

Artrita reumatoida sau reumatismul tinde sa afecteze in general persoane cu varsta peste 40 de ani, femeile fiind de doua ori mai afectate decat barbatii.

Simptome:

Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt durerea articulara, oboseala, anchiloza, scaderea in greutate, articulatii inflamate, sensibile. Pot aparea noduli la nivelul coatelor, genunchilor, coloanei vertebrale, dar si la nivelul picioarelor. Totodata poate aparea si lipsa poftei de mancare.

Cauze:

Cauza artritei reumatoide nu este pe deplin cunoscuta, insa se considera ca aceasta poate aparea ca urmare a unei anomalii genetice. Ca si factori de risc putem mentiona sexul feminin, deoarece femeile sunt de doua ori mai predispuse la aceasta afectiune decat barbatii, dar si varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Tratament:

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta dar si adoptarea unui program  de exercitii fizice. Scopul tratamentului este acela de a reduce durerile articulare, dar si reducerea proceselor inflamatorii articulare.

Este necesara schimbarea stilului de viata, mai exact adoptarea unui regim articular echilibrat si practicarea fizioterapiei in ameliorarea durerilor articulare dar si perioadele de repaus.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE ARTRITA REUMATOIDA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Sciatica- De ce apare si cum o putem preveni

Sciatica- De ce apare si cum o putem preveni

„Sciatica” este termenul medical folosit pentru durerile din regiunea lombara, care se intind catre solduri, coboara spre picioare si se manifesta frecvent printre persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani. Aceste neplaceri sunt generate de o disfunctie a nervului sciatic. Nu este neaparat o boala, putand fi mai degraba caracterizata ca simptom al unei afectiuni a nervului respectiv. In cazul femeilor, in timpul sarcinii, uterul in curs de dezvoltare exercita o presiune suplimentara asupra nervului sciatic, facandu-le astfel sa fie mai predispuse la dureri de spate.

Citeşte mai mult >

Spondilolisteza

Spondilolisteza constituie acea alunecare anterioara a unei vertebre fata de restul vertebrelor, mai exact vertebra isi schimba pozitia initiala si iese din aliniamentul celorlaltor vertebre adiacente. 

Citeşte mai mult >