Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Artroscopie genunchi

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Aceasta procedura presupune 2 sau 3 incizii de cativa mm, acestea fiind necesare pentru introducerea unei mici camere de luat vederi in articulatia genunchiului.

Artroscopia este necesara atunci cand exista o durere de genunchi ce nu cedeaza tratamentelor non-chirurgicale precum tratamentul medicamentos, repausul, fizioterapia sau infiltratiile locale.

Recuperarea:

Dupa aceasta interventie, pacientul va ramane internat in spital 1-2 zile, timp in care ii vor fi administrate medicamente pentru durere, antibiotice si va fi bandajat cu o fasa elastica. In primele 3-4 zile trebuie aplicata gheata pe genunchi pentru scaderea durerii si a inflamatiei.

Kinetoterapia joaca un rol foarte important in programul de recuperare, de aceea este necesara efectuarea unui program de exercitii personalizate, primite din partea medicului ortoped.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Displazia de sold

Displazia de sold

Displazia de sold este o afectiune congenitala caracterizata prin cresterea anormala a soldului, aceasta fiind rezultatul intreruperii relatiei normale dintre acetabulum si capul femural.

Citeşte mai mult >

Tratamente pentru calcaiele crapate

Calcaiele crapate sunt o problema comuna atat in cazul barbatilor, cat si in cazul femeilor, avand drept principale cauze deshidratarea, tendinta de uscare a pielii si statul in picioare pentru o perioada mai lunga. Daca ai calcaie crapate, poarta papuci ortopedici care sa iti sustina corect picioru[...] Citeşte mai mult >