Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.567
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Artroscopie genunchi

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Aceasta procedura presupune 2 sau 3 incizii de cativa mm, acestea fiind necesare pentru introducerea unei mici camere de luat vederi in articulatia genunchiului.

Artroscopia este necesara atunci cand exista o durere de genunchi ce nu cedeaza tratamentelor non-chirurgicale precum tratamentul medicamentos, repausul, fizioterapia sau infiltratiile locale.

Recuperarea:

Dupa aceasta interventie, pacientul va ramane internat in spital 1-2 zile, timp in care ii vor fi administrate medicamente pentru durere, antibiotice si va fi bandajat cu o fasa elastica. In primele 3-4 zile trebuie aplicata gheata pe genunchi pentru scaderea durerii si a inflamatiei.

Kinetoterapia joaca un rol foarte important in programul de recuperare, de aceea este necesara efectuarea unui program de exercitii personalizate, primite din partea medicului ortoped.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Durere cervicala, tratament

Durere cervicala, tratament

Durerea cervicala este acea durere resimtita la nivelul gatului care, in cele mai multe cazuri, nu reprezinta un motiv de ingrijorare si se rezolva de la sine.

Citeşte mai mult >

Cum sa alegi corect lentilele de contact?

Vrei sa renunti la ochelari? Lentilele de contact sunt o alternativa excelenta. Pe langa faptul ca sunt foarte usor de manevrat, lentilele de contact sunt confortabile si sunt una dintre cele mai tari inventii.

Citeşte mai mult >