Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Artroscopie genunchi

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Aceasta procedura presupune 2 sau 3 incizii de cativa mm, acestea fiind necesare pentru introducerea unei mici camere de luat vederi in articulatia genunchiului.

Artroscopia este necesara atunci cand exista o durere de genunchi ce nu cedeaza tratamentelor non-chirurgicale precum tratamentul medicamentos, repausul, fizioterapia sau infiltratiile locale.

Recuperarea:

Dupa aceasta interventie, pacientul va ramane internat in spital 1-2 zile, timp in care ii vor fi administrate medicamente pentru durere, antibiotice si va fi bandajat cu o fasa elastica. In primele 3-4 zile trebuie aplicata gheata pe genunchi pentru scaderea durerii si a inflamatiei.

Kinetoterapia joaca un rol foarte important in programul de recuperare, de aceea este necesara efectuarea unui program de exercitii personalizate, primite din partea medicului ortoped.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Fractura de stres

Fractura de stres

Fractura de stres consta in mici fisuri in os, ce apar ca urmare a efortului fizic excesiv. Aceasta este des intalnita in cazul sportivilor de performanta care sunt supusi unor antrenamente de intensitate mare.

Citeşte mai mult >

Descopera cum iti poti masura tensiunea arteriala acasa

Vi s-a intamplat ca atunci cand nu va simtiti bine si consultati un medic acesta sa va masoare in primul rand  tensiunea arteriala? Prin aceasta se verifica presiunea exercitata asupra peretilor vasculari pe parcursul contractiilor inimii. Valoarile normale ale tensiunii arteriale ar trebui sa se incadreze sub 130/85 mm Hg.

Citeşte mai mult >