Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Artroscopie genunchi

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Artoscopia este o procedura chirurgicala prin care se descopera, se diagnosticheaza si se remediaza problemele existente intraarticular.

Aceasta procedura presupune 2 sau 3 incizii de cativa mm, acestea fiind necesare pentru introducerea unei mici camere de luat vederi in articulatia genunchiului.

Artroscopia este necesara atunci cand exista o durere de genunchi ce nu cedeaza tratamentelor non-chirurgicale precum tratamentul medicamentos, repausul, fizioterapia sau infiltratiile locale.

Recuperarea:

Dupa aceasta interventie, pacientul va ramane internat in spital 1-2 zile, timp in care ii vor fi administrate medicamente pentru durere, antibiotice si va fi bandajat cu o fasa elastica. In primele 3-4 zile trebuie aplicata gheata pe genunchi pentru scaderea durerii si a inflamatiei.

Kinetoterapia joaca un rol foarte important in programul de recuperare, de aceea este necesara efectuarea unui program de exercitii personalizate, primite din partea medicului ortoped.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala este acea afectiune localizata la nivelul vertebrelor si a discurilor intervertebrale cervicale ce deterioreaza coloana vertebrala. Atunci cand apar durerile de cap, de brate si umeri cu sau fara amorteli iar forta musculara a mainilor si picioarelor scade, e semn ca discurile intervertebrale incep sa se miscoreze. 

Citeşte mai mult >

Ulcerul varicos-tratament

Ulcerul varicos se dezvolta in urma unei leziuni minore si este cauzat de venele ce nu au o functionalitate normala, pe scurt, deoarece sangele din membrele inferioare nu se intoarce la timp la inima, se produce o crestere a presiunii acestuia ce duce la inflamarea piciorului si aparitia ranilor la nivelul pielii.

Citeşte mai mult >