Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Banda kinesio - indicatii in sport, ortopedie, recuperare, reumatologie

Durerile articulare si musculare sunt o acuza relativ frecventa in populatia generala si in special in cazul celor care practica o activitate sportiva. In ultimele decenii tehnica kinesio a revolutionat medicina sportiva fiind un aliat de nadejde impotriva durerii.

Ce este banda kinesio?

Tehnica de bandajare kinesio are drept scop sustinerea musculaturii si a articulatiilor fara sa interfereze cu gradul de miscare al acestora. Acest tip de banda are drept scop:
• diminuarea durerilor;
• scaderea inflamatiei locale;
• vindecarea hematoamelor post-traumatice;
• combaterea spasmelor musculare;
• suportul musculaturii care a suferit o intindere;
• mentinerea articulatiei in pozitia fiziologica;
• preventia accidentelor.

In cazul in care va confruntati cu una dintre problemele de mai sus este bine sa mergeti la un specialist pentru a putea beneficia de cea mai buna recomandare. Astfel acesta va alege pentru fiecare pacient in parte tipul de banda necesar si dimensiunea corecta. Aceste benzi pot fi puse intr-o multitudine de feluri, medicul specialist fiind cel care decide in functie de patologia subiacenta pozitia si gradul de tensiune pe care acestea trebuie sa le aiba. Banda kinesio aplicata corect are un efect benefic asupra tegumentelor, circulatiei (inclusiv drenaj limfatic), musculaturii, tendoanelor si articulatiilor.

Indicatiile benzilor kinesio

Spondiloza cervicala este o cauza frecventa de aparitie a durerilor cervicale si a cefaleei. Nu putini sunt cei afectati de aceasta avand in vedere pozitiile vicioase pe care le arboram (statul la birou in fata calculatorului cu orele). Fiind un proces degenerativ exista putine variante de tratament si toate se refera la consecinta spondilozei si anume: durerea. Banda kinesio se poate aplica la nivel cervical fiind de real ajutor in ameliorarea durerii, mentinerea unei pozitii corecte si relaxarea musculaturii zonei implicate.

Nevralgia intercostala este caracterizata de aparitia durerilor bruste, intepatoare, la nivelul muschilor si spatiilor intercostale. Cu ajutorul benzilor kinesio montate de catre medic aceste acuze pot fi ameliorate, chiar si la 24 de ore de la purtarea acestora.

Durerile de genunchi pot fi extrem de suparatoare, afectand gradul de performanta sportiva sau chiar indeplinirea sarcinilor zilnice. Indiferent de cauza durerilor de genunchi (artroze, artrite, traumatisme), aplicarea benzilor kinesio ajuta la diminuarea inflamatiei locale, in pozitionarea corecta a articulatiei si implicit intr-o mai buna mobilizare a genunchiului.

Traumatismele articulare (luxatii/entorse) sunt situatii frecvente mai ales in cazul sportivilor de performanta. Inainte de a recomanda utilizarea benzilor kinesio este bine sa fie exclusa o fractura. Inflamatia locala, drenajul limfatic corect, ameliorarea durerii si mentinerea unui tonus muscular adecvat sunt doar cateva din motivele pentru a folosi benzile kinesio in cazul luxatiilor/entorselor.

Si nu in ultimul rand in cazul celor care se confrunta cu aparitia tesutului cicatriceal post interventii chirurgicale, benzile kinesio sunt de real ajutor. Formarea tesutului cicatriceal poate sa duca la limitarea mobilitatii zonei implicate. Cu ajutorul benzilor, corect aplicate de catre medic, aceasta situatie poate fi prevenita.

 

INTERESAT DE BANDA KINESIO - INDICATII IN SPORT, ORTOPEDIE, RECUPERARE, REUMATOLOGIE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Prea mult sport/ multa sala strica?

Prea mult sport/ multa sala strica?

Traim intr-o era a miscarii. Peste tot auzim ca dieta echilibrata si sportul sunt cheia pentru o viata sanatoasa. Tot mai multi se apuca de o activitate sportiva si devin practic obsedati de ideea de sanatate prin miscare. Chiar si asa, adevarul este intotdeauna la mijloc, acolo unde este si punctul de mijloc al echilibrului. Sigur ca este bine sa facem miscare (de preferat in aer liber),insa de aici si pana la a petrece jumatate din saptamana in sala de sport este o diferenta colosala.
Necesarul de miscare difera de la individ la individ si este influentat de dieta, somn si starea de sanatate. Nu exista reteta general valabila si recomandari care sa se muleze pe intreaga populatie. 

Citeşte mai mult >

Tulburarile de statica vertebrala la varsta adolescentei

Tulburarile de statica vertebrala nu sunt altceva decat modificari in pozitia normala a coloanei vertebrale. Aceasta patologie poate prezenta grade diferite de severitate si nu scuteste nicio categorie de varsta. Din pacate, pentru multi oameni notiunile unui stil si a unei conduite corecte de viata sunt lucruri dificil de pus in practica. In aceasta categorie intra si adolescentii care sunt in acea perioada a vietii lor in care cel mai greu lucru este respectarea regulilor (oricare ar fi ele).

Citeşte mai mult >