Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Banda kinesio - indicatii in sport, ortopedie, recuperare, reumatologie

Durerile articulare si musculare sunt o acuza relativ frecventa in populatia generala si in special in cazul celor care practica o activitate sportiva. In ultimele decenii tehnica kinesio a revolutionat medicina sportiva fiind un aliat de nadejde impotriva durerii.

Ce este banda kinesio?

Tehnica de bandajare kinesio are drept scop sustinerea musculaturii si a articulatiilor fara sa interfereze cu gradul de miscare al acestora. Acest tip de banda are drept scop:
• diminuarea durerilor;
• scaderea inflamatiei locale;
• vindecarea hematoamelor post-traumatice;
• combaterea spasmelor musculare;
• suportul musculaturii care a suferit o intindere;
• mentinerea articulatiei in pozitia fiziologica;
• preventia accidentelor.

In cazul in care va confruntati cu una dintre problemele de mai sus este bine sa mergeti la un specialist pentru a putea beneficia de cea mai buna recomandare. Astfel acesta va alege pentru fiecare pacient in parte tipul de banda necesar si dimensiunea corecta. Aceste benzi pot fi puse intr-o multitudine de feluri, medicul specialist fiind cel care decide in functie de patologia subiacenta pozitia si gradul de tensiune pe care acestea trebuie sa le aiba. Banda kinesio aplicata corect are un efect benefic asupra tegumentelor, circulatiei (inclusiv drenaj limfatic), musculaturii, tendoanelor si articulatiilor.

Indicatiile benzilor kinesio

Spondiloza cervicala este o cauza frecventa de aparitie a durerilor cervicale si a cefaleei. Nu putini sunt cei afectati de aceasta avand in vedere pozitiile vicioase pe care le arboram (statul la birou in fata calculatorului cu orele). Fiind un proces degenerativ exista putine variante de tratament si toate se refera la consecinta spondilozei si anume: durerea. Banda kinesio se poate aplica la nivel cervical fiind de real ajutor in ameliorarea durerii, mentinerea unei pozitii corecte si relaxarea musculaturii zonei implicate.

Nevralgia intercostala este caracterizata de aparitia durerilor bruste, intepatoare, la nivelul muschilor si spatiilor intercostale. Cu ajutorul benzilor kinesio montate de catre medic aceste acuze pot fi ameliorate, chiar si la 24 de ore de la purtarea acestora.

Durerile de genunchi pot fi extrem de suparatoare, afectand gradul de performanta sportiva sau chiar indeplinirea sarcinilor zilnice. Indiferent de cauza durerilor de genunchi (artroze, artrite, traumatisme), aplicarea benzilor kinesio ajuta la diminuarea inflamatiei locale, in pozitionarea corecta a articulatiei si implicit intr-o mai buna mobilizare a genunchiului.

Traumatismele articulare (luxatii/entorse) sunt situatii frecvente mai ales in cazul sportivilor de performanta. Inainte de a recomanda utilizarea benzilor kinesio este bine sa fie exclusa o fractura. Inflamatia locala, drenajul limfatic corect, ameliorarea durerii si mentinerea unui tonus muscular adecvat sunt doar cateva din motivele pentru a folosi benzile kinesio in cazul luxatiilor/entorselor.

Si nu in ultimul rand in cazul celor care se confrunta cu aparitia tesutului cicatriceal post interventii chirurgicale, benzile kinesio sunt de real ajutor. Formarea tesutului cicatriceal poate sa duca la limitarea mobilitatii zonei implicate. Cu ajutorul benzilor, corect aplicate de catre medic, aceasta situatie poate fi prevenita.

 

INTERESAT DE BANDA KINESIO - INDICATII IN SPORT, ORTOPEDIE, RECUPERARE, REUMATOLOGIE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Articulatiile dureroase la persoanele tinere

Durerile articulare, indiferent de localizare sau cauza, sunt o acuza frecvent intalnita in randul populatiei. Medicii sunt asaltati zilnic de pacienti care se plang de dureri articulare, ce nu mai cedeaza la antialgice, si care uneori sunt atat de invalidante, incat ii pot impiedica pe acestia sa-si indeplineasca treburile zilnice. Artralgiile sunt in general o acuza a persoanelor in varsta insa, in ultima vreme, s-a observat o crestere a frecventei acestora in randul tinerilor, lucru de altfel extrem de ingrijorator. 

Citeşte mai mult >

Utilizarea ortezelor in patologia ortopedica

Ortezele sunt dispozitive utilizate pe scara larga in patologia ortopedica. Acestea au drept scop imobilizarea si, implicit, protectia diferitelor zone afectate. Exista astfel de dispozitive externe, atat pentru membre, cat si pentru coloana vertebrala. Exista numeroase variante de orteze, de la cele rigide pana la cele elastice - alegerea lor facandu-se in functie de fiecare afectiune in parte si de localizarea acesteia. 

Citeşte mai mult >