Bastoanele din lemn sunt dispozitive ajutatoare pentru mers, recomandate persoanelor care intampina probleme de echilibru. Bastonul din lemn constituie un sprijin in timpul deplasarii pentru pacientii a caror mobilitate este limitata sau care se afla in perioada de recuperare de dupa un accident sau o interventie chirurgicala.

Bastoanele din lemn contribuie la o mai buna stabilitate a pacientilor, asigurandu-le acestora un plus de siguranta pe durata deplasarii. Bastonul din lemn este ideal pentru persoanele in varsta care au probleme de stabilitate. De asemenea, bastoanele din lemn pot constitui un punct de sprijin in timpul pauzelor de deplasare. Sunt dispozitive ortopedice folosite in procesul de recuperare posttraumatic pentru a reduce greutatea corporala exercitata asupra piciorului cu probleme.

Bastonul din lemn poate fi folosit de catre persoane de orice varsta, atat femei cat si barbati, putand fi utilizat cu oricare dintre maini. Pentru o mai buna aderenta si pentru a reduce zgomotul in timpul deplasarii, bastoanele de lemn sunt prevazute cu amortizoare din cauciuc.