Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Boala arteriala periferica

Boala arteriala periferica mai este cunoscuta si sub numele de boala vasculara periferica si apare atunci cand arterele se blocheaza sau se ingusteaza si nu mai permit trecerea unui flux sangvin normal catre organe si muschi.

Boala arteriala periferica mai este cunoscuta si sub numele de boala vasculara periferica si apare atunci cand arterele se blocheaza sau se ingusteaza si nu mai permit trecerea unui flux sangvin normal catre organe si muschi.

Fumatul, alimentatia nesanatoasa, alcoolul sunt cateva cauze ale formarii unor placi pe peretii vaselor de sange, placi care duc la diminuarea fluxului sangvin cat si a substantelor transportate prin intermediul sangelui catre celule.

Simptome:

Principalele simptome ale bolii arteriale periferice sunt tensiunea si durerea la nivelul gambei. Alte simptome: senzatie de raceala si amorteala la nivelul degetelor si a picioarelor, scaderea fortei musculare, dureri ale membrelor in repaus, disfunctii erectile.

Cauze:

Principala cauza a acestei boli este aparitia unor placi in interiorul vasului sangvin, placi formate din excesul de colesterol si alte substante care se depun pe peretii arterelor. Factorii de risc care duc la formarea acestor placi sunt: fumatul, tensiunea arteriala marita, diabetul, alcoolul.

Tratament:

In tratarea bolii arteriale periferice este necesar in primul rand schimbarea modului de viata. Pentru tratamentul medicamentos consultati un medic specialist.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Gonartroza

Gonartroza

Gonartroza sau "boala care imobilizeaza genunchiul" este cea mai frecventa afectiune la nivelul articulatiei genunchiului ce are ca rezultat deteriorarea acesteia, pe scurt, se produce o uzura la nivelul cartilajului articular si acesta isi pierde flexibilitatea, intervenind durerea.

Citeşte mai mult >

Igiena persoanelor imobilizate la pat

Atunci cand pielea este expusa la umiditate si la substantele agresive care se afla in urina, in materiile fecale, apar inflamatii si are loc macerarea epidermei (acel strat al pielii care constituie zona de protectie a organismului fata de mediul exterior). Mantaua lipo-proteica acida (stratul epidermei care apara corpul de microorganisme si substante chimice) este compromisa, bacteriile putand penetra pielea si ajungand sa cauzeze dermatite, eritem (piele inrosita), eczeme, etc

Citeşte mai mult >