Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Boala lupus

Lupusul este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie, durere si leziuni la nivelul tesuturilor intregului organism. Boala lupus afecteaza in general rinichii, inima, plamanii cat si celulele sangvine.

Lupusul este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie, durere si leziuni la nivelul tesuturilor intregului organism. Boala lupus afecteaza in general rinichii, inima, plamanii cat si celulele sangvine.

Aceasta boala nu este contagioasa.

Boala lupus este de cinci tipuri: lupus sistemic, cutanat, subacut discoid, indus medicamentos sistemic si neonatal.

Simptome:

Simptomele acestei boli pot evolua pana la manifestari ale afectarii rinichilor, inimii, plamanilor. Persoanele care sufera de boala lupus se confrunta cu dureri articulare, oboseala, probleme ale pielii, afectiuni cardiace, dureri de cap, pierderi de memorie, anxietate, depresie, modificari ale greutatii corporale, caderea parului cat si inflamarea vaselor sangvine.

Cauze:

Exista cativa factori care duc la aparitia acestei boli, factori precum cei hormonali, factori genetici, expunerea la soare, unele medicamente cat si unele infectii.

Tratament:

In  tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist si respectrarea tratamentului medicamentros prescris. Totodata este recomandat sa adoptati un regim de viata adecvat care sa includa exercitii fizice regulate, evitarea fumatului si un regim alimentar echilibrat.

Este bine de stiut ca trebuie sa evitati sa va expuneti la soare si este recomandata aplicarea unei creme cu cortizon pentru iritatii. 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Postura corecta la birou – de ce trebuie sa tinem seama pentru a ne pastra sanatatea

Felul in care a evoluat societatea este de asa natura incat foarte multi oameni, mai ales tineri, sunt nevoiti sa petreaca un numar mare de ore la birou, in fata computerului. Daca adaugam si lipsa miscarii si a exercitiilor fizice, discutam deja despre un spate incordat, incovoiat, cu dureri. Cei mai multi dintre noi nu tin seama de recomandarile specialistilor in legatura cu pozitia corecta care trebuie adoptata in timpul serviciului de acest fel, indiferent ca vorbim despre comoditate sau necunoastere.

Citeşte mai mult >

Ciorapii compresivi pentru femeile insarcinate

Ciorapii compresivi sunt recomandati si chiar fac parte din tratamentul afectiunilor venoase, purtarea lor venind in completarea tratamentului medicamentos sau a celui chirurgical.
Cu toate acestea, ciorapii compresivi nu sunt recomandati doar in tratarea, ci si in preventia acestui tip de afectiuni. Acestia mai sunt cunoscuti publicului si sub denumirea de ciorapi medicinali.

Citeşte mai mult >