Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Boala lupus

Lupusul este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie, durere si leziuni la nivelul tesuturilor intregului organism. Boala lupus afecteaza in general rinichii, inima, plamanii cat si celulele sangvine.

Lupusul este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie, durere si leziuni la nivelul tesuturilor intregului organism. Boala lupus afecteaza in general rinichii, inima, plamanii cat si celulele sangvine.

Aceasta boala nu este contagioasa.

Boala lupus este de cinci tipuri: lupus sistemic, cutanat, subacut discoid, indus medicamentos sistemic si neonatal.

Simptome:

Simptomele acestei boli pot evolua pana la manifestari ale afectarii rinichilor, inimii, plamanilor. Persoanele care sufera de boala lupus se confrunta cu dureri articulare, oboseala, probleme ale pielii, afectiuni cardiace, dureri de cap, pierderi de memorie, anxietate, depresie, modificari ale greutatii corporale, caderea parului cat si inflamarea vaselor sangvine.

Cauze:

Exista cativa factori care duc la aparitia acestei boli, factori precum cei hormonali, factori genetici, expunerea la soare, unele medicamente cat si unele infectii.

Tratament:

In  tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist si respectrarea tratamentului medicamentros prescris. Totodata este recomandat sa adoptati un regim de viata adecvat care sa includa exercitii fizice regulate, evitarea fumatului si un regim alimentar echilibrat.

Este bine de stiut ca trebuie sa evitati sa va expuneti la soare si este recomandata aplicarea unei creme cu cortizon pentru iritatii. 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Sclerodermia

Sclerodermia

Sclerodermia este o boala ce afecteaza tesutul vasculo-conjunctiv, intalnita frecvent la femeile de varsta medie. Aceasta boala determina pierderea elasticitatii pielii cat si ingrosarea acesteia, afectiuni ale plamanilor, inimii sau tractului gastrointestinal.

Citeşte mai mult >

Ulcerul varicos

Ulcerul varicos mai este cunoscut si sub denumirea de ulcer venos de gamba si este cel mai frecvent tip de ulcer de piele. Se dezvolta in urma unei leziuni minore si este cauzat de venele ce nu au o functionalitate normala, pe scurt, deoarece sangele din membrele inferioare nu se intoarce la timp la inima, se produce o crestere a presiunii acestuia ce duce la inflamarea piciorului si aparitia ranilor la nivelul pielii.

Citeşte mai mult >