Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0741.106.729
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Boala Paget

Boala Paget este o boala a oaselor ce produce cresterea anormala a acestora. Aceasta boala afecteaza in general persoanele in varsta si, de cele mai multe ori, barbatii.

Boala Paget este o boala a oaselor ce produce cresterea anormala a acestora. Aceasta boala afecteaza in general persoanele in varsta si, de cele mai multe ori, barbatii.

Odata cu instalarea acestei boli tesutul osos este distrus si absorbit de corp, acesta fiind inlocuit continuu prin reconstructie osoasa.

De cele mai multe ori, boala Paget afecteaza oasele pelvisului, cele ale coloanei vertebrale, femurul, craniul, tibia si osul bratului.

Simptome:

In general, boala Paget nu prezinta simptome, insa daca apar, acestea se prezinta sub forma de dureri si deformari la nivelul oaselor. Durerea osoasa poate cauza, la randul ei sensibilitate si durere in zona afectata, cat si senzatie de caldura.

Cauze:

Boala Paget este declansata in general de factori genetici cat si virali. In 40% din cazuri, aceasta boala este prezenta si la alti membri ai familiei.

Un factor de risc poate fi si varsta, deoarece aceasta afectiune apare la persoanele de peste 50 de ani.

Tratament:

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Totodata este indicat sa exitati stresul asupra oaselor precum si exercitiile fizice periodice. Foarte important este sa invatati cat mai multe despre aceasta boala, de exemplu: cunoasterea masurilor de precautie pentru a evita caderea cat si a tehnicilor de acomodare cu durerea, alcatuirea unei diete echilibrate bazata pe calciu si vitamina D.

De asemenea, folosind atele, proteze puteti preveni ruperea unui os slabit,iar cadrele de mers pot preveni eventualele cazaturi.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Artropatia Charcot

Artropatia Charcot

Artropatia Charcot se mai numeste si osteoartropia neuropatica este o boala ce afecteaza progresiv intregul sistem musculoscheletic. Artropatia Charcot este caracterizata prin dislocatii ale articulatiilor piciorului  dar si prin fracturi pe os.

Citeşte mai mult >

Disectomia lombara

Termenul “disectomie” defineste inlaturarea pe cale chirurgicala a materialului discului herniat care preseaza pe o radacina spinala. Mai poate fi intalnita si sub alte denumiri, cum ar fi discotomia, decompresia discului, nucleotomie, sau nucleoliza. Aceasta procedura presupune inlaturarea portiunii centrale a discului intervertebral, a nucleului care provoaca durere stresand maduva spinala sau nervii spinali. 

Citeşte mai mult >