Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Boala Paget

Boala Paget este o boala a oaselor ce produce cresterea anormala a acestora. Aceasta boala afecteaza in general persoanele in varsta si, de cele mai multe ori, barbatii.

Boala Paget este o boala a oaselor ce produce cresterea anormala a acestora. Aceasta boala afecteaza in general persoanele in varsta si, de cele mai multe ori, barbatii.

Odata cu instalarea acestei boli tesutul osos este distrus si absorbit de corp, acesta fiind inlocuit continuu prin reconstructie osoasa.

De cele mai multe ori, boala Paget afecteaza oasele pelvisului, cele ale coloanei vertebrale, femurul, craniul, tibia si osul bratului.

Simptome:

In general, boala Paget nu prezinta simptome, insa daca apar, acestea se prezinta sub forma de dureri si deformari la nivelul oaselor. Durerea osoasa poate cauza, la randul ei sensibilitate si durere in zona afectata, cat si senzatie de caldura.

Cauze:

Boala Paget este declansata in general de factori genetici cat si virali. In 40% din cazuri, aceasta boala este prezenta si la alti membri ai familiei.

Un factor de risc poate fi si varsta, deoarece aceasta afectiune apare la persoanele de peste 50 de ani.

Tratament:

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Totodata este indicat sa exitati stresul asupra oaselor precum si exercitiile fizice periodice. Foarte important este sa invatati cat mai multe despre aceasta boala, de exemplu: cunoasterea masurilor de precautie pentru a evita caderea cat si a tehnicilor de acomodare cu durerea, alcatuirea unei diete echilibrate bazata pe calciu si vitamina D.

De asemenea, folosind atele, proteze puteti preveni ruperea unui os slabit,iar cadrele de mers pot preveni eventualele cazaturi.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Durerile de genunchi

Durerile de genunchi

Articulatia genunchiului este foarte sensibila la rani si dureri dat fiind faptul ca acesta suporta toata greutatea corpului in timp ce alergam sau sarim.

Citeşte mai mult >

Unghii ingalbenite la picioare

Onicomicoza este o infectie a unghiei provocata de aparitia unei ciuperci la nivelul unghiilor mainii sau piciorului care afecteaza intre 2 si 18% din totalul populatiei. Aceasta ciuperca apare atunci cand degetele sunt expuse frecvent unui mediu umed si cald.

Citeşte mai mult >