Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Boala Sever

Boala Sever este o inflamatie dureroasa a calcaiului care se manifesta in timpul perioadei de crestere iar majoritatea copiilor care sufera de aceasta afectiune au varste cuprinse intre 1 si 15 ani.

Boala Sever este o inflamatie dureroasa a calcaiului care se manifesta in timpul perioadei de crestere iar majoritatea copiilor care sufera de aceasta afectiune au varste cuprinse intre 1 si 15 ani.

Boala sever cauzeaza durere de calcai insa nu este o boala grava. Aceasta nu lasa urme iar copilul isi poate continua activitatea fizica in mod normal dupa o perioada de repaus. Este bine de stiut ca baietii sunt mai predispusi la aceasta afectiune decat fetele.

Simptome :

Principalele simptome ale acestei boli sunt durerea si sensibilitatea la nivelul calcaielor. Durerea se poate extinde in ambele parti ale calcaiului cuprinzand si talpa. Calcaiul se umfla si se inroseste, apare dificultatea la mers, mersul neobisnuit, disconfort in zona picioarelor, schiopatatul. In timpul efortului fizic simptomele se agraveaza si se estompeaza atunci cand picioarele sunt odihnite.

Cauze :

Osul calcaneu se dezvolta destul de tarziu si inlocuieste cartilajul din calcai, insa masa osoasa poate creste mult mai rapid decat muschii si tendoanele din jur, lucru ce duce la scaderea flexibilitatii calcaiului si creeaza tensiune.

In majoritatea cazurilor, durerea apare ca urmare a suprasolicitarii picioarelor. Sportul si activitatile fizice care implica alergat si sarituri sunt factorii care provoaca tensiuni suplimentare in calcai, lucru ce duce la durere si umflaturi.

Tratament :

Pentru a trata aceasta afectiune este necesara consultarea unui medic specialist care are ca scop principal ameliorarea durerii.

Tratamentul consta in intreruperea activitatii sportive si purtarea unor orteze personalizate nevoilor pacientului pe durata a doua, trei luni de zile.

Alte modalitati de ameliorare a durerii sunt fizioterapia si aplicarea compreselor reci.

 

Autor : Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Spondilolisteza

Spondilolisteza

Spondilolisteza constituie acea alunecare anterioara a unei vertebre fata de restul vertebrelor, mai exact vertebra isi schimba pozitia initiala si iese din aliniamentul celorlaltor vertebre adiacente. 

Citeşte mai mult >

Spondilita anchilozanta

Spondilita anchilozanta sau boala lui Bechterew este o boala cronica progresiva, un proces de inflamare a articulatiilor vertebrelor si a articulatiilor bazinului, aceasta inflamatie producand durere si are ca urmare intepenirea acestora.

Citeşte mai mult >