Ciorapii medicinali pentru femei pot fi impartiti in mai multe categorii, in functie de gradul de compresie (compresie usoara, medie, majora). Ciorapii compresivi de compresie usoara-medie se folosesc mai ales pentru prevenirea aparitiei varicelor, pentru ameliorarea senzatiei de picioare grele, pentru perioada sarcinii si in timpul calatoriilor. Uneori, chiar medicul este cel care recomanda achizitionarea unor ciorapi compresivi de dama, mai ales in urma unor interventii chirurgicale.

Ciorapii medicinali exercita o presiune care comprima diametrul venelor, valvele venoase se pot inchide si, astfel, se reduce volumul de sange care se intoarce in picioare. Cu cat diametrul venelor este mai mic, cu atat sangele circula mai repede, impiedicand coagularea si formarea de cheaguri.

Daca esti in cautare de ciorapi medicinali femei, acestia sunt disponibili intr-o gama mare de modele si culori, existand ciorapi medicinali pana la genunchi, ciorapi compresivi pana la coapsa ori ciorapi compresivi de tip pantalon. Indiferent ce model de ciorapi medicinali alegi, trebuie sa tii cont ca este necesar sa determini marimea corecta.

Este indicat ca masuratorile pentru ciorapii compresivi sa se faca la orele diminetii, cand piciorul nu este umflat. De asemenea, este nevoie sa masori cu grija circumferinta gleznei (deasupra maleolei) si circumferinta gambei in punctul cel mai gros, sa le notezi si sa le transmiti personalului Catena Pas cu Pas, impreuna cu rezervarea/comanda ta.