Ciorapii medicinali pot fi imparititi in mai multe categorii in functie de gradul de compresie,  compresie usoara, medie, majora. Cei de compresie usoara-medie se folosesc mai ales pentru prevenirea aparitiei varicelor, pentru ameliorarea senzatiei de picioare grele, pentru perioada sarcinii si in timpul calatoriilor.

Uneori medicul este cel care recomanda ciorapi compresivi in urma unor interventii chirurgicale.

Cum sunt utili ciorapii medicinali? Acestia exercita o presiune care comprima diametrul venelor, valvele venoase se pot inchide si astfel se reduce volumul de sange care se intoarce in picioare. Cu cat diametrul venelor este mai mic, cu atat sangele circula mai repede, impiedicand coagularea si formarea de cheaguri.

Ciorapii de dama medicinali sunt disponibili intr-o gama larga de modele si culori, exista ciorapi medicinali pana la genunchi, pana la coapsa ori de tip pantalon. Indiferent pentru ce model optati, trebuie sa tineti cont ca este necesar sa determinati marimea corecta.

In primul rand este indicat ca masuratorile sa se faca la orele diminetii, cand piciorul nu este umflat. In al doilea rand este nevoie sa masurati cu grija circumferinta gleznei (deasupra maleolei) si circumferinta gambei in punctul cel mai gros, le notati si le transmiteti personalului Catena Pas cu Pas impreuna cu rezervarea/comanda dvs.