Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Ciorapii compresivi pentru femeile insarcinate

Ciorapii compresivi sunt recomandati si chiar fac parte din tratamentul afectiunilor venoase, purtarea lor venind in completarea tratamentului medicamentos sau a celui chirurgical.
Cu toate acestea, ciorapii compresivi nu sunt recomandati doar in tratarea, ci si in preventia acestui tip de afectiuni. Acestia mai sunt cunoscuti publicului si sub denumirea de ciorapi medicinali.

De ce apar varicele

Daca parintii au varice, exista sanse in proportie de 85% sa dezvoltati si dumneavoastra acest gen de afectiune. In afara de factorul ereditar, responsabili de aparitia afectiunilor varicoase mai sunt si hormonii sexuali feminini, fortele dinamicii musculare, cele gravitationale, statul mult timp in picioare, sarcina si lipsa de miscare.

La ce varsta apar varicele

Nu doar persoanele trecute de prima tinerete se confrunta cu afectiunile varicoase. Acestea pot sa apara si la persoanele cu varste cuprinse intre douazeci si treizeci de ani. Varicele apar in special la femeile insarcinate, dar ingrijite din timp si cu atentie, pot fi tinute sub control si chiar diminuate considerabil.

Ce tipuri de ciorapi compresivi sunt recomandati pentru persoanele insarcinate

In timpul sarcinii, este posibil sa isi faca aparitia varicele. De regula, in aceasta perioada afectiunile venoase sunt mici sau medii. De aceea, purtarea unor ciorapi compresivi in timpul si dupa sarcina reduce riscul sau trateaza cu succes astfel de simptome.
Pentru mici probleme cu varicele in timpul sarcinii, recomandam ciorapii compresivi cu compresie minora de 15-20 mmHg.
Pentru probleme medii de varice in timpul sarcinii, recomandam ciorapii compresivi cu compresie medie de 20-30 mmHg

Cum aleg ciorapii compresivi potriviti

Atunci cand vine vorba de tratarea unei afectiuni deja existente, este bine ca gradul de compresie sa fie ales in functie de sfatul medicului. Daca doriti sa purtati ciorapi compresivi doar ca metoda de preventie, atunci puteti alege compresii usoare, iar in cazul acestora, nu aveti nevoie de avizul medicului.

Nici cand este vorba despre forme usoare de varice sau edeme nu este necesara o recomandare medicala. In cazul femeilor insarcinate, ciorapii compresivi trebuie alesi in functie de activitatea si de stilul lor de viata, aici sfatul medicului fiind extrem de important.

INTERESAT DE CIORAPII COMPRESIVI PENTRU FEMEILE INSARCINATE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Chistul osos esential

Chistul osos esential

Chistul osos esential este o distrofie de crestere, o leziune osoasa cu continut lichidian. Chisturile osoase sunt leziuni de natura pietrei, cu expansiune si margini ascutite dar fara scleroza marginala. Aceste leziuni apar in special la oasele metacarpiene dar si la cele falangiene si se manifesta prin durere si crestere rapida.

Citeşte mai mult >

Bursita la genunchi

Bursita reprezinta inflamatia burselor, acestea fiind mici saci de lichid aflati in partea din fata a rotulei. Deseori, aceasta afectiune poate fi dureroasa, cele mai afectate fiind persoanele care lucreaza stand in genunchi toata ziua.

Citeşte mai mult >