Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Convulsiile febrile la copii

Convulsiile febrile sunt crize epileptice ce apar la copiii mici pana la varsta de 5 ani si sunt declansate de febra mai mare de 39 grade celsius.

Convulsiile febrile dureaza cateva minute si desi pot fi inspaimantatoare, acestea nu provoaca alte probleme de sanatate.

Tipuri de convulsii febrile : convulsiile febrile simple care sunt cele mai des intalnite, sunt de scurta durata si sunt provocate de cresterea brusca a temperaturii peste 39 grade ; convulsii febrile complexe care au o durata mai mare si sunt intalnite la copiii cu varsta pana intr-un an.

Cum se manifesta convulsiile febrile :

In general, convulsiile febrile apar la temperaturi ce depasesc 38,5 – 39 grade celsius si se manifesta prin miscari necoordonate, asemanatoare unor tremuraturi, invinetirea pielii, diminuarea sau oprirea respiratiei si iritabilitate.

Desi convulsiile febrile sunt extrem de traumatizante pentru parinti, este bine de stiut ca acestea nu lasa sechele copilului.

Cauzele convulsiilor febrile :

Principalele cauze ale convulsiilor febrile sunt cresterea brusca a temperaturii. O alta cauza o reprezinta  factorii ereditari si varsta.  Aproximativ 25% dintre copiii ce sufera convulsii febrile provin din familii cu istoric pozitiv in privinta acestui diagnostic.

Cativa factori de risc ai convulsiilor pot fi : bolile eruptive precum rubeola, rujeola, infectiile cailor respiratorii, infectiile urinare si enterocolitele.

Tratament :

In tratarea convulsiilor febrile este necesara consultarea unui medic specialist care va prescrie administrarea de anticonvulsivante si antipiretice. Sunt recomandate baile caldute si impachetarile hipotermizante in caz de febra mare.

Atunci cand are o criza de convulsie febrila, asezati copilul pe spate sau intr-o parte si intoarceti-i usor capul pe-o parte pentru ca voma sa curga in afara. 

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE CONVULSIILE FEBRILE LA COPII? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Displazia de sold - cauze, simptome, tratament

Displazia de sold - cauze, simptome, tratament

Displazia de sold este o afectiune congenitala care afecteaza intre 2 si pana la 4 din 1000 de nou-nascuti anual si reprezinta dezvoltarea anormala a soldului. Aceasta afectiune poate afecta unul sau ambele solduri.

Citeşte mai mult >

Displazia fibroasa

Displazia fibroasa este o afectiune care afecteaza osul, mai exact aceasta perturba formarea osului, tesutul osos fiind inlocuit de tesut fibros, care este mai putin rezistent.

Citeşte mai mult >