Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Crampele musculare nocturne – cauze si efecte

Crampele musculare nocturne de la nivelul membrelor inferioare sunt probleme frecvente de sanatate. Mai exact, crampele musculare sunt contractii ale unui muschi sau ale unui grup muscular, produse involuntar.

In unele cazuri, crampele musculare nocturne sunt asociate cu arteropatii periferice, ciroza hepatica, discopatii lombare, sarcina ori alte afectiuni medicale.

Crampele musculare nocturne dureaza cateva minute si pe langa faptul ca provoaca durere la nivelul membrului afectat, acestea pot duce la insomnie.

Simptome ale crampelor musculare :

Atunci cand pacientii se confrunta cu crampele musculare nocturne, acestia acuza durere intensa si incapacitatea folosirii muschilor afectati. Crampele musculare sunt mai frecvent intalnite la femei decat la barbati iar prevalenta lor creste odata cu varsta. De asemenea, crampele pot cauza insomnie secundara.

Crampele severe pot fi asociate cu tumefiere si febra musculara.

Cauzele crampelor musculare :

Desi nu se cunosc cauzele exacte ale crampelor musculare nocturne, exista cateva potentiale cauze precum cele miopatice, cele neurologice sau cele metabolice. Totodata, se considera ca oboseala musculara este principala cauza a apritiei crampelor musculare nocturne.

Crampele musculare pot fi cauzate si de contractiile sau scurtarile muschilor, de efortul fizic intens sau chiar de nivelul scazut de calciu in sange. Insa si nivelul de sodiu si de potasiu asociat cu deshidratarea pot duce la producerea crampelor musculare. Acestea sunt frecvent intalnite la sportivii ce practica sporturi extenuante dar si la persoanele in varsta.

La sportivi, crampele musculare nocturne se dezvolta atunci cand sunt foarte obositi sau nu-si antreneaza corpul adecvat efortului depus, pe cand la persoanele in varsta apar in urma artrofiei normale a muschilor.

Tratamentul crampelor musculare :

Crampele musculare nocturne pot fi tratate cu ajutorul masajului efectuat la nivelul muschilor afectati si prin aplicarea de comprese calde sau reci.

Este important de stiut faptul ca prin aplicarea de comprese calde se imbunatateste circulatia periferica a sangelui si creste flexibilitatea muschilor, insa nu trebuie sa exagerati deoarece crampele se pot agrava.

O alta metoda de tratament al crampelor musculare consta in ridicarea membrului afectat si intinderea acestuia prin apucare de degete.

In cazul crampelor dezvoltate ca urmare a deshidratarii sau lipsei sodiului din organism, este necesar consumul de apa si sare. 

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE CRAMPELE MUSCULARE NOCTURNE – CAUZE SI EFECTE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Boala Addison

Boala Addison

Boala Addison este o afectiune endocrinologica rara ce apare atunci cand glandele suprarenale nu mai pot asigura secretia normala de hormoni. Netratata, boala Addison poate duce la moarte. In boala Addison, glandele suprarenale produc o cantitate prea mica de cortizol. 

Citeşte mai mult >

Incaltamintea speciala pentru piciorul diabetic

Piciorul diabetic este o afectiune care apare destul de frecvent la nivelul membrelor inferioare. Sunt acele ulceratii sau leziuni generate de o complicatie a diabetului zaharat, insotite de infectii de cele mai multe ori. Acest tip de afectiune poate sa necesite internare sau chiar interventie chirurgicala. 

 

Citeşte mai mult >