Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Cum ne afecteaza incaltamintea nepotrivita coloana vertebrala

Pantofii au fost creati pentru a ne proteja picioarele. De aici, lucrurile au evoluat astfel incat incaltamintea reprezinta in momentul de fata un etalon al elegantei si modei. Rolul primordial a fost usor, usor uitat, astfel incat multe persoane prefera sa poarte o pereche de pantofi frumosi, chiar daca sunt inconfortabili. In acest fel, incaltamintea poate sa aiba un efect negativ asupra sanatatii. 

Felul in care simtiti un pantof poate sa influenteze felul in care calcati sau pozitia intregului organism si implicit a coloanei vertebrale. Nu putini sunt cei care se plang de dureri de spate, fara sa isi inchipuie ca aceasta problema este cauzata de un lucru atat de simplu ca incaltamintea purtata zilnic.

Incaltamintea cu toc inalt

Incaltamintea cu toc si talpa inalta poate sa fie o problema, atat pentru femei cat si pentru barbati. Foarte multe femei care poarta pantofi cu toc se plang de dureri de picioare cu deformarea oaselor de la acest nivel. In timp, pozitia vicioasa duce la aparitia durerilor la nivelul coloanei vertebrale. Este adevarat ca pantoful cu toc da o eleganta aparte piciorului, insa, in timp, acest lucru poate avea repercusiuni asupra sanatatii.

Cu alte cuvinte, nu merita sa mergeti dupa faimosul dicton care spune ca baba sufera la frumusete. Orice toc peste 5 cm duce la mersul cu spatele arcuit si genunchii usor indoiti. Acest lucru face ca muschiul cvadriceps sa se contracte in plus din cauza mersului nefiresc. Toate aceste modificari la nivelul musculaturii si articulatiilor membrelor se vor rasfrange in cele din urma asupra coloanei.

Incaltamintea cu talpa foarte joasa

Este drept ca tocurile trebuie evitate pe cat posibil. Prin asta nu trebuie inteles faptul ca trebuie sa treceti la pantofii cu talpa foarte joasa. In momentul de fata este o adevarata aventura gasirea perechii de pantofi potrivite. Incaltamintea cu talpa foarte subtire nu ofera suportul necesar pentru picior. Altfel spus, fiecare pas o sa fie o corvoada.

Prin talpa subtire se va simti fiecare denivelare, astfel incat mersul poate sa se modifice, impreuna cu postura generala si pozitia coloanei vertebrale. Persoanele care poarta des pantofi cu talpa foarte subtire vor fi in cele din urma afectate, in sensul aparitiei durerilor de bazin si de coloana vertebrala. De asemenea, acestea vor avea probleme serioase legate de articulatia genunchilor.

Cum se alege incaltamintea

Specialistii in domeniu recomanda o incaltaminte care nu afecteaza in mod negativ tonicitatea si musculatura, atat a piciorului cat si a intregului organism. Piciorul este o structura elastica, iar mersul vicios cauzat de pantofi de proasta calitate poate duce ulterior la deformari, atat la acest nivel cat si la nivelul coloanei vertebrale. Exista pantofi cu talpa ortopedica (exterioara si interioara) care ofera tot confortul de care este nevoie, mai ales in cazul persoanelor foarte active.

Masura trebuie aleasa cu grija, deoarece un pantof care strange poate duce rapid la afectarea vascularizatiei locale, la deformarea degetelor si la un mers incorect. In cazul in care aveti dificultati in a alege un pantof corect si deja va confruntati cu efectele devastatoare ale unei incaltari incomode (dureri de spate sau de picioare, deformari osoase),va recomandam sa luati in calcul o vizita la podolog. Cu timpul, purtarea pantofilor speciali a caror talpa are dimensiunea si curbura corecte va va ajuta sa scapati de neplacuta durere de spate.

INTERESAT DE CUM NE AFECTEAZA INCALTAMINTEA NEPOTRIVITA COLOANA VERTEBRALA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Ce putem face pentru a grabi vindecarea unei fracturi

Ce putem face pentru a grabi vindecarea unei fracturi

Fracturile, indiferent de localizare, sunt extrem de neplacute. Osul normal se poate rupe in contextul unui traumatism puternic, insa fracturile pot sa apara si prin cadere de la propria inaltime sau in urma unui traumatism minor, lucru ce indica o demineralizare osoasa sau, in termeni medicali, osteoporoza preexistenta.

Citeşte mai mult >

Ce repercusiuni pot avea afectiunile netratate ale piciorului

Orice modificare sau acuza la nivelul picioarelor poate sa ascunda o problema de sanatate mai mult sau mai putin serioasa. Majoritatea celor care se confrunta cu astfel de probleme ignora semnalele pe care organismul le lanseaza. Afectiunile care se pot manifesta prin modificari ce apar la nivelul aparatului locomotor se pot croniciza, fiind mult mai dificila rezolvarea acestora in aceasta situatie.

Citeşte mai mult >