Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Cum sa alegi corect lentilele de contact?

Vrei sa renunti la ochelari? Lentilele de contact sunt o alternativa excelenta. Pe langa faptul ca sunt foarte usor de manevrat, lentilele de contact sunt confortabile si sunt una dintre cele mai tari inventii.

Cum alegi corect lentilele de contact? Nu e foarte complicat, e nevoie doar de un consult oftalmologic pentru a afla parametrii pe care trebuie sa-I respecte lentilele de contact, cum ar fi diametrul sau raza de curbura a acestora. De altfel, fara acest consunlt exista riscul ca diferenta dintre parametrii lentilelor si cei ai ochilor sa provoace afectiuni oculare.

Lentilele de contact sunt fabricate de obicei din hidrogel, un material moale ce asigura transmisibilitatea oxigenului catre ochi prin intermediul apei, ceea ce inseamna ca lentilele trebuie sa aiba un continut mare de apa pentru ca ochii sa respire.

Lentilele de contact sunt de trei tipuri: lentile de contact de unica folosinta, lentile de contact saptamanale, care se schimba odata la doua saptamani si lentile de contact lunare care se inlocuiesc lunar.

Cele mai recomandate sunt lentilele de contact de unica folosinta deoarece sunt mai sanatoase si in felul acesta evitam eventualele depuneri sau infectii.

Aplicarea lentilelor de contact

Pentru aplicarea lentilelor de contact incepi prin a desface cu grija ambalajul, dupa care este necesara spalarea mainilor si uscarea acestora cu ajutorul unui prosop de hartie, nicidecum folosirea unuia textil pentru a nu ramane scame pe maini care se pot prinde de lentila si provoca disconfort. Apoi apuci lentilele cu buricul degetului, le cureti pe ambele fete cu solutia de intretinere si te asiguri ca le aplici corect.

Pasul urmator este sa ridici pleoapele ochiului pe care aplici lentila, sa privesti in sus si sa aplici cu grija lentila pe ochi. Acum nu-ti mai ramane decat sa clipesti de cateva ori pentru ca lentila sa se poata aseza pe cornee si sa respecti aceleasi reguli si pentru celalalt ochi.

Cum se ingrijesc lentilele de contact

Daca nu ai grija de lentilele tale asa cum este recomandat, mai ales de igiena lor, te poti trezi cu o  varietate de infectii ocular inclusiv unele grave ce pot cauza orbire.

Trebuie intai sa ceri si sfatul oftalmologului, inainte de a alege o anume solutie de curatare, intrucat acestea pot fi incompatibile cu tipul tau de lentila.

Spala-te intai pe maini si usuca-te bine. Apoi poti tine lentila in palma si o clatesti cu solutia aleasa. Pune-o in suportul ei si completeaza cu solutie (dupa ce ai indepartat-o inainte pe cea veche).

Este important sa urmezi acesti pasi simpli, pentru sanatatea ochilor tai.

Text: M.G

INTERESAT DE CUM SA ALEGI CORECT LENTILELE DE CONTACT?? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Sindactilia

Sindactilia

Sindactilia este o malformatie congenitala care este tot mai comuna in ultima vreme. Aceasta malformatie se formeaza in timpul sarcinii, mai exact in perioada de gestatie si este caracterizata prin unirea articulatiilor care pot fi corectate ulterior prin interventie chirurgicala. 

Citeşte mai mult >

Dormax, te scapa de tulburarile de somn

Care sunt consecintele tulburarilor de somn asupra starii de sanatate? Ce pret are somnul tau? Cu Dormax ai dimineti fara oboseala si chef de viata

Insomnia este reprezentata de un somn inadecvat si poate avea unul sau mai multe simptome: dificultati de adormire, trezirea pe parcursul noptii si trezirea mult prea devreme dimineata. Toate acestea vor conduce la o stare de somnolenta pe parcursul zilei, dificultati de concentrare si memorare.

Citeşte mai mult >