Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 021.211.01.09
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Cum sa tratati unghiile incarnate

Unghiile incarnate apar atunci cand colturile acestora apasa pe partile laterale ale degetului. Acestea se formeaza cel mai frecvent la unghiile de la picioare. Cand colturile apasa pe partile laterale pot produce disconfort si dureri cumplite in timpul mersului.

Unghiile incarnate apar atunci cand colturile acestora apasa pe partile laterale ale degetului. Acestea se formeaza cel mai frecvent la unghiile de la picioare. Cand colturile apasa pe partile laterale pot produce disconfort si dureri cumplite in timpul mersului.

Unghiile incarnate sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate ce pot provoca inflamatii, infectii microbiele si dureri insuportabile.

Cauze :

Principalele cauze care duc la aparitia unghiilor incarnate sunt : incaltamintea incomoda sau stramta care nu lasa piciorul sa respire, cosmetizarea gresita a unghiilor, transpiratia excesiva care duce la aparitia infectiilor sau modificarile osoase la nivelul degetelor.

Cum va dati seama de formarea unghiilor incarnate ? Ceea ce trebuie sa stiti este ca in prima faza, pielea din jurul unghiei se inroseste dupa care apare durerea, se infecteaza unghia si se umfla pielea peste marginile unghiei. Mai apoi se infecteaza si pielea, ceea ce duce la aparitia sangerarii.

Tratament :

In tratarea unghiei incarnate cel mai bun tratament este cel chirurgical, insa de cele mai multe ori pacientii se prezinta prea tarziu la medicul dermatolog, atunci cand situatia se agraveaza.

Tratamentul chirurgical consta in indepartarea portiunilor de unghie crescuta in carne, dupa care se aplica o substanta cu proprietati hemostatice si antiseptice la radacina unghiei cu rolul stoparii cresterii acesteia in carne.

Tratamentul chirurgical se face sub anestezie locala la baza degetului, nu este necesara internarea pacientului  si nu necesita perioada de refacere.

Pentru a preveni aparitia unghiei incarnate este necesar sa taiati in mod corect unghiile de la picioare. Acestea se taie drept, lasand coltul liber deasupra pielii. Este foarte important sa purtati incaltaminte comoda, si sa evitati umiditatea, faceti bai caldute cu apa si bicarbonat pentru a opri inmultirea bacteriilor si pansati zona afectata cu o solutie cu iod, apa oxigenata sau dezinfectant.

 

Autor : Iulia Ghergu

INTERESAT DE CUM SA TRATATI UNGHIILE INCARNATE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Reumatism: simptome si tratament naturist

Reumatism: simptome si tratament naturist

Reumatismul este o boala cronica ce defineste peste 100 de afectiuni diferite ale aparatului locomotor. Bolile reumatice afecteaza articulatiile, muschii, oasele, ligamentele si tendoanele, insa pot sa afecteze si organele interne. Desi multi ar crede ca este o afectiune specifica varstei a treia, reumatismul articular acut poate aparea inca din copilarie ca urmare a infectiei cu streptococul beta hemolitic grup A. 

Citeşte mai mult >

Osteonecroza

Osteonecroza reprezinta moartea unui tesut osos, principala cauza a acesteia fiind intreruperea circulatiei sangvine. Osteonecroza poate afecta unul sau mai multe oase si apare cel mai adesea la persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

Citeşte mai mult >