Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.567
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Cum sa tratati unghiile incarnate

Unghiile incarnate apar atunci cand colturile acestora apasa pe partile laterale ale degetului. Acestea se formeaza cel mai frecvent la unghiile de la picioare. Cand colturile apasa pe partile laterale pot produce disconfort si dureri cumplite in timpul mersului.

Unghiile incarnate apar atunci cand colturile acestora apasa pe partile laterale ale degetului. Acestea se formeaza cel mai frecvent la unghiile de la picioare. Cand colturile apasa pe partile laterale pot produce disconfort si dureri cumplite in timpul mersului.

Unghiile incarnate sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate ce pot provoca inflamatii, infectii microbiele si dureri insuportabile.

Cauze :

Principalele cauze care duc la aparitia unghiilor incarnate sunt : incaltamintea incomoda sau stramta care nu lasa piciorul sa respire, cosmetizarea gresita a unghiilor, transpiratia excesiva care duce la aparitia infectiilor sau modificarile osoase la nivelul degetelor.

Cum va dati seama de formarea unghiilor incarnate ? Ceea ce trebuie sa stiti este ca in prima faza, pielea din jurul unghiei se inroseste dupa care apare durerea, se infecteaza unghia si se umfla pielea peste marginile unghiei. Mai apoi se infecteaza si pielea, ceea ce duce la aparitia sangerarii.

Tratament :

In tratarea unghiei incarnate cel mai bun tratament este cel chirurgical, insa de cele mai multe ori pacientii se prezinta prea tarziu la medicul dermatolog, atunci cand situatia se agraveaza.

Tratamentul chirurgical consta in indepartarea portiunilor de unghie crescuta in carne, dupa care se aplica o substanta cu proprietati hemostatice si antiseptice la radacina unghiei cu rolul stoparii cresterii acesteia in carne.

Tratamentul chirurgical se face sub anestezie locala la baza degetului, nu este necesara internarea pacientului  si nu necesita perioada de refacere.

Pentru a preveni aparitia unghiei incarnate este necesar sa taiati in mod corect unghiile de la picioare. Acestea se taie drept, lasand coltul liber deasupra pielii. Este foarte important sa purtati incaltaminte comoda, si sa evitati umiditatea, faceti bai caldute cu apa si bicarbonat pentru a opri inmultirea bacteriilor si pansati zona afectata cu o solutie cu iod, apa oxigenata sau dezinfectant.

 

Autor : Iulia Ghergu

INTERESAT DE CUM SA TRATATI UNGHIILE INCARNATE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Menopauza precoce - cauze

Menopauza precoce - cauze

Menopauza este un proces fiziologic intalnit la toate femeile cu varsta cuprinsa intre 40 si 55 de ani ce se caracterizeaza prin deficienta permanenta si ireversibila de hormoni estrogeni.

Citeşte mai mult >

Ce este spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala reprezinta uzura cronica a cartilajelor dintre vertebrele cervicale C4 si C7 si se manifesta prin dureri la baza gatului. Ea afecteaza ambele sexe dupa varsta de 50 de ani si evolueaza lent, durerile accentuandu-se pe masura ce cartilajele se uzeaza. 

Citeşte mai mult >