Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Cum sa tratati unghiile incarnate

Unghiile incarnate apar atunci cand colturile acestora apasa pe partile laterale ale degetului. Acestea se formeaza cel mai frecvent la unghiile de la picioare. Cand colturile apasa pe partile laterale pot produce disconfort si dureri cumplite in timpul mersului.

Unghiile incarnate apar atunci cand colturile acestora apasa pe partile laterale ale degetului. Acestea se formeaza cel mai frecvent la unghiile de la picioare. Cand colturile apasa pe partile laterale pot produce disconfort si dureri cumplite in timpul mersului.

Unghiile incarnate sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate ce pot provoca inflamatii, infectii microbiele si dureri insuportabile.

Cauze :

Principalele cauze care duc la aparitia unghiilor incarnate sunt : incaltamintea incomoda sau stramta care nu lasa piciorul sa respire, cosmetizarea gresita a unghiilor, transpiratia excesiva care duce la aparitia infectiilor sau modificarile osoase la nivelul degetelor.

Cum va dati seama de formarea unghiilor incarnate ? Ceea ce trebuie sa stiti este ca in prima faza, pielea din jurul unghiei se inroseste dupa care apare durerea, se infecteaza unghia si se umfla pielea peste marginile unghiei. Mai apoi se infecteaza si pielea, ceea ce duce la aparitia sangerarii.

Tratament :

In tratarea unghiei incarnate cel mai bun tratament este cel chirurgical, insa de cele mai multe ori pacientii se prezinta prea tarziu la medicul dermatolog, atunci cand situatia se agraveaza.

Tratamentul chirurgical consta in indepartarea portiunilor de unghie crescuta in carne, dupa care se aplica o substanta cu proprietati hemostatice si antiseptice la radacina unghiei cu rolul stoparii cresterii acesteia in carne.

Tratamentul chirurgical se face sub anestezie locala la baza degetului, nu este necesara internarea pacientului  si nu necesita perioada de refacere.

Pentru a preveni aparitia unghiei incarnate este necesar sa taiati in mod corect unghiile de la picioare. Acestea se taie drept, lasand coltul liber deasupra pielii. Este foarte important sa purtati incaltaminte comoda, si sa evitati umiditatea, faceti bai caldute cu apa si bicarbonat pentru a opri inmultirea bacteriilor si pansati zona afectata cu o solutie cu iod, apa oxigenata sau dezinfectant.

 

Autor : Iulia Ghergu

INTERESAT DE CUM SA TRATATI UNGHIILE INCARNATE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Ce pericole ne pasc la strand, piscina - de la otita la diverse tipuri de leziuni

Ce pericole ne pasc la strand, piscina  - de la otita la diverse tipuri de leziuni

In aceasta perioada, medicii specialisti ne aduc aminte ca piscinele si strandurile la care mergem trebuie sa fie dezinfectate si curate. Daca nu tinem seama de aceasta recomandare, exista pericolul de a ne imbolnavi.

Citeşte mai mult >

Sclerodermia

Sclerodermia este o boala ce afecteaza tesutul vasculo-conjunctiv, intalnita frecvent la femeile de varsta medie. Aceasta boala determina pierderea elasticitatii pielii cat si ingrosarea acesteia, afectiuni ale plamanilor, inimii sau tractului gastrointestinal.

Citeşte mai mult >