Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Dermatita seboreica

Dermatita seboreica este o afectiune dermatologica destul de frecventa care afecteaza in general zonele cu piele bogata in sebum precum tegumentele scalpului, sprancenelor, fetei si ale santurilor nazale, dar care mai poate fi intalnita si pe pielea din spatele urechilor, in canalul auditiv extern sau pe tegumentul trunchiului.

Simptome

Dermatita seboreica este caracterizata de aparitia unor cruste albe pe tegument, care se pot desprinde, lasand niste pete rosiatice. Dupa desprindere, crustele se fixeaza pe firul de par si provoaca mancarimi.

Cauze

Cauzele acestei afectiuni nu sunt pe deplin cunoscute si difera in functie de varsta. Un rol important in aparitia dermatitei seboreice il au hormonii, deoarece aceasta afectiune apare in copilarie si adolescenta, glandele endocrine, stresul si, nu in ultimul rand, temperatura excesiv de calda si umeda sau rece si uscata.

Tratament

Pentru tratarea dermatitei seboreice este necesara, in primul rand, consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta. In ingrijirea la domiciliu este important modul in care va spalati scalpul, deoarece crustele formate trebuie indepartate cu ajutorul unghiilor in timpul samponarii.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Durerile de genunchi

Durerile de genunchi

Articulatia genunchiului este foarte sensibila la rani si dureri dat fiind faptul ca acesta suporta toata greutatea corpului in timp ce alergam sau sarim.

Citeşte mai mult >

Saltele ortopedice antiescara

Fie ca vorbim de o saltea ortopedica, o saltea normala sau o saltea antiescara, important este ca aceasta sa fie de calitate si sa indeplineasca functiile pentru care a fost creata. Persoanelor care sunt imobilizate la pat sau celor care, din cauza unei probleme de sanatate, petrec o mare parte a timpului in pat le sunt recomandate saltelele antiescara (antidecubit). Folosirea unei astfel de saltele creste sansa de vindecare a escarelor deja existente si scade riscul aparitiei altora noi.

Citeşte mai mult >