Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Dermatita seboreica

Dermatita seboreica este o afectiune dermatologica destul de frecventa care afecteaza in general zonele cu piele bogata in sebum precum tegumentele scalpului, sprancenelor, fetei si ale santurilor nazale, dar care mai poate fi intalnita si pe pielea din spatele urechilor, in canalul auditiv extern sau pe tegumentul trunchiului.

Simptome

Dermatita seboreica este caracterizata de aparitia unor cruste albe pe tegument, care se pot desprinde, lasand niste pete rosiatice. Dupa desprindere, crustele se fixeaza pe firul de par si provoaca mancarimi.

Cauze

Cauzele acestei afectiuni nu sunt pe deplin cunoscute si difera in functie de varsta. Un rol important in aparitia dermatitei seboreice il au hormonii, deoarece aceasta afectiune apare in copilarie si adolescenta, glandele endocrine, stresul si, nu in ultimul rand, temperatura excesiv de calda si umeda sau rece si uscata.

Tratament

Pentru tratarea dermatitei seboreice este necesara, in primul rand, consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris de acesta. In ingrijirea la domiciliu este important modul in care va spalati scalpul, deoarece crustele formate trebuie indepartate cu ajutorul unghiilor in timpul samponarii.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Keratita

Keratita

Keratita este o afectiune caracterizata prin inflamarea corneei, mai exact a membranei transparente care acopera ochiul in partea anterioara lui.  Prin clipire, aceasta membrana este umidificata insa in lipsa clipirii, secretiile lacrimale scad si astfel corneea se usuca, se inroseste si se inflameaza si astfel apare keratita.

Citeşte mai mult >

Displazia de sold - cauze, simptome, tratament

Displazia de sold este o afectiune congenitala care afecteaza intre 2 si pana la 4 din 1000 de nou-nascuti anual si reprezinta dezvoltarea anormala a soldului. Aceasta afectiune poate afecta unul sau ambele solduri.

Citeşte mai mult >