Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Descopera cum iti poti masura tensiunea arteriala acasa

Vi s-a intamplat ca atunci cand nu va simtiti bine si consultati un medic acesta sa va masoare in primul rand  tensiunea arteriala? Prin aceasta se verifica presiunea exercitata asupra peretilor vasculari pe parcursul contractiilor inimii. Valoarile normale ale tensiunii arteriale ar trebui sa se incadreze sub 130/85 mm Hg.

Insa pentru a masura valorile tensiunii arteriale si pentru a identifica o eventuala hipertensiune sau hipotensiune arteriala avem nevoie de un aparat special numit tensiometru.

Tensiometrele au evoluat de-a lungul timpului si au devenit din ce in ce mai usor de folosit, astfel incat orice persoana sa-si poata masura singura tensiunea articulara.

Cand va masurati tensiunea arteriala acasa, nu uitati sa respectati pasii recomandati de medic, pentru a nu interveni erorile de masurare si nu uitati sa notati valorile fiecarei masuratori pentru a avea un grafic al  cresterii sau scaderii tensiunii.

In plus, exista cateva conditii ce pot influenta valorile tensiunii arteriale precum: activitatea fizica, stresul, fumatul, schimbarea brusca de temperatura sau consumul de cafea. De aceea, pentru a masura corect valoarea tensiunii trebuie sa tineti cont de aceste conditii.

Ce sa nu faci inainte de masurarea tensiunii arteriale:

Cu 30 de minute inaintea folosirii tensiometrului este foarte important sa nu consumati cafea, alcool si sa nu fumati. Totodata este indicata urinarea inainte de masurarea tensiunii arteriale.

Cel mai important lucru in masurarea valorii tensiunii arteriale este respectarea indicatiilor medicului.

Folosirea tensiometrului

Atunci cand v-ati hotarat sa va masurati tensiunea arteriala asezati-va pe un scaun si adoptati o pozitie relaxanta, cu picioarele intinse, nicidecum incrucisate.

Sprijiniti mana de manerul scaunului astfel incat aceasta sa fie cat mai relaxata. Asezati manseta pe mana si pompati aer pana la oprirea flusului sangvin in artera bratului. In timpul eliberarii aerului din manseta, tensiometrul afiseaza valorile tensiunii arteriale.

In cazul in care valorile tensiunii arteriale scad sau cresc peste limitele normale, este necesara consultarea medicului.

Text: M.G

INTERESAT DE DESCOPERA CUM ITI POTI MASURA TENSIUNEA ARTERIALA ACASA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Insuficienta aortica

Insuficienta aortica

Insuficienta aortica este mai exact o vulvopatie declansata de multiple cauze ce au ca rezultat final inchiderea incompleta a valvelor aortice, cea care permite sangelui oxigenat din ventriculul stang sa se duca prin aorta in intreg organismul.

Citeşte mai mult >

Osteomielita

Osteomielita este o boala a oaselor caracterizata prin inflamatia osului dar si a maduvei osoase cauzata de infectarea sangelui cu stafilococul auriu sau alti germeni. Bacteria patrunde in organism prin lezarea tegumentului sau a mucoaselor.  Patogenul bacterian variaza in functie de mecanismul de infectie dar si de varsta pacientului.

Citeşte mai mult >