Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Deshidratarea organismului

Deshidratarea organismului are loc atunci cand cantitatea de apa existenta in compartimentele lichidiene din corp este mai mare decat cantitatea de apa ingerata.

Cu totii stim ca apa este un element foarte important pentru organism, de aceea este necesar ca acesta sa aiba un nivel adecvat de hiratare. Mai mult, hidratarea corecta a organismului ajuta inima sa pompeze mai usor sangele prin vasele sangvine, astfel asigurand buna functionare a muschilor.

75% din greutatea corpului nostru este constituita din apa, cea mai mare parte aflandu-se la nivelul intracelular, restul fiind distribuita intravascular si in compartimentul interstitial.

Cum se manifesta deshidratarea :

Starea de sete este primul semn al deshidratarii organismului, dupa care apar simptome precum : urina concentrata, crampele musculare, gura si ochi uscati, ameteli , stari de voma si slabiciune. Un alt aspect pe care il veti observa in privinta deshidratarii organismului este faptul ca nu se mai produce transpiratia. Totodata se instaureaza oboseala, apar palpitatiile cauzate de cresterea pulsului cat si cresterea temperaturii corpului, ca rezultat al reducerii circulatiei sangelui.

Cauzele deshidratarii organismului :

Principala cauza a deshidratarii organismului o constituie diareea asociata cu varsaturile deoarece se elimina cantitati mari de apa si electroliti. Un alt factor de cauzeaza deshidratarea organismului este transpiratia excesiva, insa si anumite afectiuni cronice ce contribuie la dezechilibrarea cantitatii de lichide pot favoriza deshidratarea.

Alte cauze : varsaturile,  diabetul, deoarece persoanele cu nivel ridicat de zahar in sange pierd foarte multa apa pentru ca urineaza des dar si incapacitatea de a bea lichide, si aici vorbim despre persoanele care nu pot bea o cantitate suficienta de apa  zilnic din cauza disconfortului resimtit.

Cum tratam deshidratarea :

In cazul in care deshidratarea organismului este provocata de diaree si stari de voma este recomandat tratamentul medicamentos si adoptarea unei diete adecvate. Mai mult, asigurati-va ca beti cantitati suficiente de apa zilnic, evitati expunerea prelungita la soare cat si consumul de cafea, alcool.

In cazul in care practicati activitati fizice, adoptati o tinuta corespunzatoare, care lasa pielea sa respire.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE DESHIDRATAREA ORGANISMULUI? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Recuperarea in urma fracturii de sold

Fractura de sold reprezinta o afectiune specifica indeosebi persoanelor trecute de varsta a treia, care din cauza procesului degenerativ sunt mult mai expuse fracturilor osoase, insa aceasta se poate [...] Citeşte mai mult >

Osteoporoza la copii

Osteoporoza la copii sau osteoporoza juvenila este o afectiune caracterizata prin scaderea concentratiei de minerale din oase, ceea ce duce la scaderea densitatii osoase si cresterea riscului  de fracturi. 

Citeşte mai mult >