Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Dispozitive pentru exercitii utile pacientilor cu mobilitate limitata

Lipsa de activitate are un impact negativ asupra sanatatii atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. La nivel fizic ajuta la mentinea unor oase sanatoase, a unei greutati normale, efectuate in mod regulat contribuie la reducerea bolilor de inima si intarirea sistemului imunitar, iar acestea sunt numai cateva dintre beneficiile sportului asupra organismului.

In ceea ce priveste psihicul, nu mai este un secret pentru nimeni ca endorfinele eliberate in timpul exercitiilor ne fac mai fericiti, mai increzatori si plini de energie.

Activitatea fizica se recomanda cu atat mai mult persoanelor care au probleme de mobilitate si petrec vreme indelungata stand intr-un fotoliu rulant ori in pat. Cum trebuie insa sa procedeze un pacient cu deficiente locomotorii cand de multe ori, chiar pentru cei fara vreun neajuns fizic, respectarea programului de sport reprezinta o adevarata provocare?

Indiferent ca este vorba despre o situatie permanenta sau despre perioada de recuperare in urma unui accident, in urma unei operatii, iata trei dispozitive care ajuta bolnavul sa se mentina in forma:

Banda elastica pentru fitness este utila in executarea unor exercitii simple de tonifiere a musculaturii, fiind disponibila in 4 grade de rezistenta: usoara, medie, forte, extra forte, se poate opta pentru un anumit nivel de rezistenta in functie de posibilitatile fizice ale fiecaruia.

Pedalierul ortopedic  este usor de folosit de catre cei cu handicap locomotor pentru recuperarea si intretinerea mersului si a mobilitatii articulatiilor. Acest dispozitiv permite si utilizarea pentru membrele superioare, caz in care aparatul trebuie pozitionat pe o masa.

Mingea ortopedica se recomanda pentru reeducarea miscarilor degetelor, tonifierea musculaturii palmei, antebratului, redand totodata mobilitatea incheieturii mainii. Asemenea benzilor de fitness, mingea ortopedica este disponibila in grade de rezistenta: slab, mediu si puternic.

 

Retineti ca aceste dispozitive ofera avantajul utilizarii in confortul propriului camin, in orice moment al zilei, fara alte costuri, exceptand achizitia propriu-zisa, insa nu pot substitui terapia sub indrumarea  medicala.

Text: Alexandra Matei

 

INTERESAT DE DISPOZITIVE PENTRU EXERCITII UTILE PACIENTILOR CU MOBILITATE LIMITATA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

Citeşte mai mult >

Pantofii cu toc pot afecta sanatatea gleznelor

Nu este un mit faptul ca purtarea zilnica a pantofilor cu toc poate cauza afectiuni serioase ale picioarelor, inclusiv ale gleznelor. Asa a patit si actrita Jessica Parker, care are probleme cu oasele picioarelor si se confrunta cu dureri ale gleznelor. Afla mai multe despre problemele pe care le p[...] Citeşte mai mult >