Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Durere de coloana intre omoplati

Omoplatii sunt oase care se afla in ambele parti ale coloanei vertebrale, direct conectati cu claviculele. Cand apare o durere in aceasta zona inseamna ca segmentul de coloana aferent a fost afectat. Se poate intampla ca o durere intre omoplati sa fie un semnal de alarma pentru afectiuni ale organelor interne, ca de exemplu: infarctul miocardic, pancreatita acuta, colicile renale, artrita, osteoporoza sau chiar probleme pulmonare.

Durere de coloana intre omoplati: cauze

Daca excludem posibilele afectiuni de mai sus, principala cauza a durerii intre omoplati este adoptarea unei pozitii incorecte a coloanei vertebrale. De multe ori, un efort fizic exagerat sau ridicarea greutatilor pot cauza aceste dureri. Daca durerea intre omoplati persista, trebuie sa va adresati medicului pentru a va pune un diagnostic.

 

Tratament pentru durerile de coloana intre omoplati

 

Vom vorbi despre tratament in cazul in care coloana este afectata, deoarece in cazul unor afectiuni ale organelor interne doar medicul poate prescrie un tratament, in functie de diagnostic. Evitati pe cat posibil sa stati in aceeasi pozitie timp indelungat si, de asemenea, incercati sa va mentineti coloana dreapta atunci cand mergeti sau cand stati jos. Asigurati-va si de confortul saltelei de dormit, deoarece va petreceti peste 7 ore in pat si o saltea cu probleme va va cauza in timp dureri de spate cronice. Un masaj de relaxare este intotdeauna bine-venit cu atat mai mult cu cat este insotit de o crema cu efect antiinflamator. Daca durerile sunt insuportabile la atingere, incercati masajul terapeutic combinat cu reflexoterapie si acupunctura. Tratamentele homeopate si cele naturiste au dat rezultate foarte bune in cazul durerilor de coloana.

 

Text: Madalina Manole

Alte stiri din aceeasi categorie

Incontinenta urinara la efort

Incontinenta urinara la efort

Incontinenta urinara de efort descrie pierderea ocazionala si necontrolata a unei cantitati de urina ce apare in urma eforturilor fizice.

Citeşte mai mult >

Artralgia

Artralgia este acea durere resimtita la nivelul unei articulatii ce poate fi atat usoara cat si severa, ajungand pana la imposibilitatea miscarii articulatiei afectate. Astfel, durerile considerate banale in aparenta pot ascunde insa probleme de sanatate serioase.

Citeşte mai mult >