Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0741.106.729
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Durerile de genunchi

Articulatia genunchiului este foarte sensibila la rani si dureri dat fiind faptul ca acesta suporta toata greutatea corpului in timp ce alergam sau sarim.

Articulatia genunchiului este foarte sensibila la rani si dureri dat fiind faptul ca acesta suporta toata greutatea corpului in timp ce alergam sau sarim.

Durerile de genunchi reprezinta o problema in special pentru practicantii de sport, acestea fiind cauzate de obicei de suprasoicitarea genunchilor, de inflamarea ligamentelor sau ruperea lor cat si de alte afectiuni ale cartilajelor.

Cauze ale durerilor de genunchi:

Durerile de genunchi sunt provocate de diferiti factori, dar  cel mai frecvent apar ca urmare a suprasolicitarii articulatiilor, afectiune la care sunt predispuse persoanele supraponderale.

O alta cauza o reprezinta traumatismele, adica ranile ce afecteaza ligamentele, tendoanele si bursele, la care se mai adauga si alte cauze precum problemele mecanice ale genunchiului,  diversele tipuri de artrita, supraponderabilitatea, lipsa flexibilitatii si a puterii musculare, traumatismele biomecanice.

Tratament:

Tratamentul difera in functie de cauza durerii si este necesara consultarea unui medic specialist, insa pe langa asta, puteti apela si la exercitii fizice, acestea avand rolul de a scadea rigiditatea articulatiilor, fac genunchiul mai puternic si mai putin predispus la leziuni.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Boala serului

Boala serului

Boala serului este un sindrom care intra in categoria reactiilor alergice de tip III, mai exact aceasta boala este denumirea simptomelor aparute in urma raspunsului imun intarziat in ceea ce priveste anumite tipuri de medicamente administrare in intepaturi sau muscaturi de insecte si serpi. 

Citeşte mai mult >

Osteoartrita: simptome, diagnostic si tratament

Osteoartrita, denumita si osteoartroza, este o afectiune care presupune distrugerea cartilajului dintre oase, ducand la macinarea acestora si la degradarea articulatiilor. Este cea mai frecventa forma de artrita si este responsabila de cazurile de invaliditate a persoanelor de varsta a treia. Osteoartrita afecteaza in special soldul, articulatiile coloanei vertebrale si articulatiile membrelor.

Citeşte mai mult >