Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Durerile de genunchi

Articulatia genunchiului este foarte sensibila la rani si dureri dat fiind faptul ca acesta suporta toata greutatea corpului in timp ce alergam sau sarim.

Articulatia genunchiului este foarte sensibila la rani si dureri dat fiind faptul ca acesta suporta toata greutatea corpului in timp ce alergam sau sarim.

Durerile de genunchi reprezinta o problema in special pentru practicantii de sport, acestea fiind cauzate de obicei de suprasoicitarea genunchilor, de inflamarea ligamentelor sau ruperea lor cat si de alte afectiuni ale cartilajelor.

Cauze ale durerilor de genunchi:

Durerile de genunchi sunt provocate de diferiti factori, dar  cel mai frecvent apar ca urmare a suprasolicitarii articulatiilor, afectiune la care sunt predispuse persoanele supraponderale.

O alta cauza o reprezinta traumatismele, adica ranile ce afecteaza ligamentele, tendoanele si bursele, la care se mai adauga si alte cauze precum problemele mecanice ale genunchiului,  diversele tipuri de artrita, supraponderabilitatea, lipsa flexibilitatii si a puterii musculare, traumatismele biomecanice.

Tratament:

Tratamentul difera in functie de cauza durerii si este necesara consultarea unui medic specialist, insa pe langa asta, puteti apela si la exercitii fizice, acestea avand rolul de a scadea rigiditatea articulatiilor, fac genunchiul mai puternic si mai putin predispus la leziuni.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Sindromul Ekbom

Sindromul Ekbom

Sindromul Ekbom sau sindromul picioarelor nelinistite este o afectiune a picioarelor caracterizata prin nevoia de miscare a acestora pentru a opri senzatiile inconfortabile. Desi afecteaza de cele mai multe ori picioarele, sindromul Ekbom poate afecta si bratele.

Citeşte mai mult >

Durerile reumatice de picioare | Cum le atenuam

Reumatismul este un termen care se refera la peste 100 de afectiuni, fiind deseori asociat cu febra reumatica sau artritele. Bolile reumatice (reumatismul) sunt dureroase, fiind boli inflamatorii cronice care afecteaza tendoanele, ligamentele, oasele, muschii si articulatiile. Inclusiv organe interne ca plamanii, rinichii sau inima pot fi atinse. Pielea, la randul ei, poate fi afectata. Durerea, caldura, umflarea, roseata si rigiditatea sunt simptome ale inflamatiei specifice reumatismului. 

Citeşte mai mult >