Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Eficienta centurilor de indreptare a umerilor/ orteze de tip corset

Ortezele sunt dispozitive utilizate pe scara larga in patologia ortopedica. Acestea au drept scop imobilizarea si implicit, protectia diferitelor zone afectate. Exista astfel de dispozitive externe atat pentru membre, cat si pentru coloana vertebrala sau umeri.

 

Exista numeroase variante de orteze, de la cele rigide pana la cele elastice, alegerea lor facandu-se in functie de fiecare afectiune in parte si de localizarea acesteia. Principalul rol al ortezelor este de a conferi sustinere articulatiei afectate dupa un traumatism. Cu alte cuvinte, cu ajutorul acestui dispozitiv articulatia este imobilizata pentru a evita diverse complicatii si pentru a-i da acesteia posibilitatea de vindecare.

De asemenea, exista diferite orteze (cum este si cea de tip corset) care are drept scop corectarea la copil a diverselor deformari osoase cu caracter reversibil.

Cum actioneaza o orteza

Utilizarea acestor dispozitive externe are drept scop recuperarea si vindecarea rapida a unei afectiuni osteoarticulare. Primul lucru pe care il fac ortezele este de a imobiliza zona unde exista problema (cu sau fara un anumit grad de mobilitate, in functie de severitatea leziunii).

Mentinerea posturii corecte este un alt mecanism prin care ortezele (tip corset/pentru indreptarea umerilor) contribuie la procesul de vindecare. Si, nu in ultimul rand, ortezele confera protectie externa, ajutand la diminuarea solicitarii mecanice in zona afectata.

Orteza pentru fixarea umerilor este utilizata de regula in cazul copiilor pentru corectarea defectelor de postura. Purtand aceasta orteza, copiii si adolescentii sunt fortati sa adopte o pozitie corecta care va duce la modificarea curburii anormale a coloanei. Sunt si adulti cu diverse discopatii vertebrale care pot beneficia de pe urma purtarii ortezei pentru indreptarea umerilor. Dupa utilizarea acesteia o anumita perioada (durata fiind decisa de catre medicul specialist), durerile de spate si umeri pot sa dispara. De asemenea, odata cu diminuarea disconfortului de la nivelui coloanei sau centurilor scapulo-humerale, are loc si o crestere a mobilitatii acestor zone.

Un alt obiectiv al acestui dispozitiv este reducerea fracturii de clavicula. De regula, aceasta centura este din material textil, elastic, fiind usor de purtat si ajustat nevoilor individuale.

Cum se alege orteza corecta pentru umeri/tip corset

Alegerea ortezei in mod corect necesita sfatul medicului specialist. Acesta va lua in considerare in procesul decizional in primul rand severitatea leziunii. Trebuie tinut seama de faptul ca ortezele sunt si ele pe diferite dimensiuni, iar purtarea unui astfel de dispozitiv ales la intamplare (orteza prea larga sau prea stramta la umeri sau pe torace) poate avea implicatii negative asupra zonei afectate. De asemenea, orteza trebuie purtata numai cat timp a recomandat medicul, in sens contrar purtarea excesiva (o perioada indelungata) poate duce la hipotrofierea musculaturii in diverse zone.  

 

INTERESAT DE EFICIENTA CENTURILOR DE INDREPTARE A UMERILOR/ ORTEZE DE TIP CORSET? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Tulburarile de statica vertebrala la varsta adolescentei

Tulburarile de statica vertebrala nu sunt altceva decat modificari in pozitia normala a coloanei vertebrale. Aceasta patologie poate prezenta grade diferite de severitate si nu scuteste nicio categorie de varsta. Din pacate, pentru multi oameni notiunile unui stil si a unei conduite corecte de viata sunt lucruri dificil de pus in practica. In aceasta categorie intra si adolescentii care sunt in acea perioada a vietii lor in care cel mai greu lucru este respectarea regulilor (oricare ar fi ele).

Citeşte mai mult >

Fractura de tibie - elemente de baza

Tibia este un os lung localizat la nivelul gambei. O fractura la acest nivel presupune pierderea continuitatii osoase fie partial (fisura), fie complet. De regula, o astfel de fractura se poate realiza direct, printr-o lovitura violenta sau in mod indirect, din cauza unui traumatism ce exercita presiune asupra osului. Acest tip de fractura este relativ frecvent, putand sa se asocieze si cu lezarea peroneului (os invecinat tibiei).  

Citeşte mai mult >