Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Electrocardiograma - ce afectiuni se pot descoperi?

Electrocardiograma  este un test prin care putem descoperi problemele legate de activitatea electrica a inimii.

Inima produce mici curenti electrici distribuiti mai apoi in muschiul cardiac, care o fac sa bata, in timp ce electrocardiograma inregistreaza aceasta activitate si ofera informatii in legatura cu modul in care inima se contracta, dar si informatii despre frecventa, ritmicitatea si normalitatea batailor acesteia.

Electrocardiograma nu este nedureroasa si presupune aplicarea unor electrozi mici pe maini, picioare si piept ce sunt la randul lor conectati la aparatul ECG, care inregistreaza activitatea inimii afisand informatiile pe o hartie speciala sau in calculator.

Afectiunile descoperite prin electrocardiograma:

Medicii apeleaza la electrocardiograma pentru a detecta in ritmul inimii probleme precum: aritmiile, care fac ca inima sa bata prea lent, prea repede sau neregulat; infarctul si hipertrofia.

Electrocardiograma este folosita si pentru a descoperi cauzele care dezvolta dureri in piept precum atacul de inima, ischemia sau inflamarea pericardului; pentru a depista simptomele afectiunilor cardiovasculare, a verifica sanatatea inimii sau prentru a stii daca un tratament are rezultate favorabile.

Tipuri de electrocardiograma: telemetria, monitorizarea holter si testul de efort.

Telemetria, procedeu care consta in supravegherea cardiaca non-stop, prin aplicarea a minimum doi electrozi conectati la electrocardiograf.

Monitorizarea Holter presupune inregistrarea ambulatorie a inpulsurilor electrice cardiace pe parcursul a 12-24 de ore. Inregistrarea se face cu un aparat portabil, iar pe durata acesteia pacientul desfasoara activitati normale si noteaza anumite evenimente precum durata si calitatea somnului.

Testul de efort este foarte util pentru a verifica daca au aparut modificari ale activitatii electrice cardiace intr-o etapa de solicitare musculara.

Inainte de a efectua o electrocardiograma este indicat sa evitati contactul cu apa rece sau exercitiile fizice. De asemenea este necesar sa comunicati medicului in cazul in care urmati un anumit tratament si ce medicatie urmati. In plus este indicata indepartarea bijuteriilor pentru a nu interfera cu corectitudinea rezultatelor.

Text: M.G

INTERESAT DE ELECTROCARDIOGRAMA - CE AFECTIUNI SE POT DESCOPERI?? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala este acea afectiune localizata la nivelul vertebrelor si a discurilor intervertebrale cervicale ce deterioreaza coloana vertebrala. Atunci cand apar durerile de cap, de brate si umeri cu sau fara amorteli iar forta musculara a mainilor si picioarelor scade, e semn ca discurile intervertebrale incep sa se miscoreze. 

Citeşte mai mult >

Afectiuni care pot duce la infertilitate

Infertilitatea reprezinta o patologie intalnita din ce in ce mai des in zilele noastre. Clinicile de specialitate raporteaza cca. 10-15% cupluri infertile, insa, in realitate, procentul poate fi chiar mai ridicat.

Citeşte mai mult >