Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0741.106.729
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Fasciita plantara

Fasciita plantara reprezinta acel procedeu dureros si inflamator al fasciei plantare, localizata mai exact la nivelul piciorului, aceasta fiind compusa din tesut conjunctiv. Aceasta afectiune este foarte raspandita, afectand anual aproximativ 10% din populatie. Fasceita plantara este mai frecvent intalnita la femei decat la barbati si apare in general dupa varsta de 40 de ani.

Fasciita plantara reprezinta acel procedeu dureros si inflamator al fasciei plantare, localizata mai exact la nivelul piciorului, aceasta fiind compusa din tesut conjunctiv. Aceasta afectiune este foarte raspandita, afectand anual aproximativ 10% din populatie. Fasciita plantara este mai frecvent intalnita la femei decat la barbati si apare in general dupa varsta de 40 de ani.

Fiind favorizata de modificari ale greutatii corporale, fasciita plantara este principala cauza a durerilor de calcai.

Simptome:

Cel mai frecvent intalnit simptom este durerea ascutita, tensiunea de la nivelul calcaiului care apare dimineata sau dupa o perioada de repaus.

Cauze:

Cauza exacta a fasciitei plantare nu este cunoscuta. Se presupune insa ca aceasta este reprezentata de mici rupturi ale fasciei. Totodata, enumeram si cativa factori de risc ce pot provoca aceasta afectiune: factorii biomecanici, activitatile repetitive precum mersul excesiv, statul in picioare, alergatul. Un alt factor de risc este supraponderalitatea, purtarea unor incaltari incomode, leziunile la nivelul piciorului dar si varsta.

Tratament:

In tratarea faciitei plantare este necesar sa ne adresam unui medic specialist.

Optiunile de tratament pentru aceasta afectiune includ repausul, exercitiile de stretching, fizioterapia, terapia cu masaj, crioterapia, termoterapia si interventia chirurgicala in unele cazuri.

Este recomandata purtarea  unor pantofi adecvati. Pentru ameliorarea durerii se pot aplica comprese reci sau gheata, urmata de aplicarea unei fase elastice.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Osteita

Osteita

Osteita reprezinta infectia unui tesut osos provocata de cele mai multe ori de stafilococul auriu. Desi aceasta apare la nivelul tesutului osos, ea nu afecteaza periostul sau maduva osoasa.

Citeşte mai mult >

Sindromul Ekbom

Sindromul Ekbom sau sindromul picioarelor nelinistite este o afectiune a picioarelor caracterizata prin nevoia de miscare a acestora pentru a opri senzatiile inconfortabile. Desi afecteaza de cele mai multe ori picioarele, sindromul Ekbom poate afecta si bratele.

Citeşte mai mult >