Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Folosirea ortezelor in activitatile sportive, ca masura profilactica, pentru prevenirea leziunilor si sustinerea articulatiilor

Activitatea sportiva, fie ca este de performanta fie ca vorbim de cea pentru intretinerea organismului, ocupa din ce in ce mai mult loc in viata de zi cu zi. Nu putini sunt cei care, din cauza efortului fizic sustinut, acuza dureri articulare care pot impiedica antrenamentul sau chiar activitatile cotidiene. De asemenea, exista si situatia in care nu sunt probleme in timpul efectuarii activitatii sportive, dar se doreste prevenirea eventualelor neplaceri. Venim in sprijinul acestor probleme propunand drept subiect de discutie purtarea profilactica a ortezelor.

Ortezele sunt niste dispozitive ortopedice cu aplicare externa care au drept rol sustinerea si protejarea diverselor articulatii. Exista o varietate de astfel de dispozitive pentru fiecare articulatie in parte, distingandu-se variante atat elastice, cat si rigide.

Cand se recomanda purtarea unei orteze

Pentru a putea beneficia de suportul corect este bine ca tipul de orteza sa fie recomandat de catre medicul specialist in functie de afectiunea existenta, de tipul de activitate efectuat si de articulatia care necesita protectie. Chiar daca nu aveti neaparat o problema de sanatate se pot purta orteze, insa tot medicul este cel care decide tipul de dispozitiv necesar. Afectiunile reumatologice, suprasolicitarile anumitor articulatii, recuperarea dupa interventii chirurgicale, afectiunile inflamatorii articulare si imobilizarea post fractura sunt doar cateva exemple de situatii in care se recomanda folosirea ortezei.

 Este extrem de importanta alegerea corecta a unei orteze, acest procedeu necesitand o buna cunoastere a anatomiei si  biomecanicii fiecarei articulatii. Alte aspecte esentiale in alegerea ortezei potrivite sunt materialul din care acestea sunt facute si probarea ortezei pentru a decide daca este confortabila si daca masura este cea corecta.

La ce ajuta orteza

Fiind un dispozitiv extern, orteza ajuta la imobilizarea, stabilizarea si sustinerea articulatiilor. Pentru cei care vor sa poarte astfel de dispozitive pentru a preveni diverse probleme articulare, se pot utiliza orteze care permit mobilizarea articulatiilor astfel incat activitatea sportiva sa se poata efectua in continuare. De cele mai multe ori in astfel de situatii medicii recomanda ortezele elastice care nu interfereaza cu practicarea sportului. In acest fel articulatiile si ligamentele vor fi protejate, prevenindu-se diferitele leziuni la acest nivel in timpul miscarii.

Orteza ca mijloc profilactic

Dupa cum am amintit mai sus, purtarea unei orteze se poate face fara sa existe o afectiune in prealabil. Foarte multi sportivi de performanta utilizeaza orteze elastice pentru a sustine diverse articulatii cu scopul de a nu le suprasolicita in timpul efortului fizic depus. Nu trebuie inteles din acest lucru ca daca aveti o durere articulara puteti sa rezolvati problema numai cu ajutorul ortezei. In acest context va recomandam o vizita la medic pentru a decide impreuna daca exista o problema si daca e suficienta purtarea unei orteze pentru a rezolva problema. Coatele, genunchii, glezna si incheietura mainii sunt zone pentru care sunt create orteze elastice cu rolul de a proteja articulatia, lasand-o mobila in acelasi timp.

Alegerea ortezei potrivite (marimea corecta) este esentiala in procesul de protectie articulara. In cazul in care o orteza este prea mare sau prea mica articulatia poate sa sufere si scopul folosirii acestui dispozitiv nu este atins.

 

INTERESAT DE FOLOSIREA ORTEZELOR IN ACTIVITATILE SPORTIVE, CA MASURA PROFILACTICA, PENTRU PREVENIREA LEZIUNILOR SI SUSTINEREA ARTICULATIILOR? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Ce putem face pentru a grabi vindecarea unei fracturi

Ce putem face pentru a grabi vindecarea unei fracturi

Fracturile, indiferent de localizare, sunt extrem de neplacute. Osul normal se poate rupe in contextul unui traumatism puternic, insa fracturile pot sa apara si prin cadere de la propria inaltime sau in urma unui traumatism minor, lucru ce indica o demineralizare osoasa sau, in termeni medicali, osteoporoza preexistenta.

Citeşte mai mult >

Cum tratam durerile lombare

Durerea lombara sau „de sale” - cum se mai numeste in popor- este una dintre problemele cele mai frecvente cu care se confrunta o mare parte a populatiei. De cele mai multe ori, durerea lombara semnifica „boala anilor suiti in spate”, deoarece este mai frecvent intalnita la persoanele trecute de prima tinerete. Chiar si asa, din ce în ce mai multe studii au demonstrat faptul ca procesul degenerativ poate sa apara din pacate si la varste tinere (sub varsta de 40 de ani). 

Citeşte mai mult >