Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Informatii Medicale

Cum sa ingrijim corect pielea din jurul stomei

Cum sa ingrijim corect pielea din jurul stomei

Stoma este acea deschizatura realizata printr-o interventie chirurgicala, prin care se asigura comunicarea intre tegument si un organ vital. In functie de locul in care se efectueaza procedura, stoma are trei denumiri: ileostomie (deschiderea si fixarea intestinului subtire la nivelul peretelui abdominal, stoma fiind la nivelul ileonului), colostomie (deschiderea si fixarea colonului la suprafata peretelui abdominal), gastrostomie (crearea comunicarii dintre stomac si peretele abdominal).

Citeşte mai mult >

Instabilitatea articulara: cauze si tratament

Leziunile articulare traumatice, mai ales subluxatiile si cateodata entorsele, duc la elongari sau rupturi ale capsulei si/sau ale ligamentelor articulare. Aceste accidente determina laxitatea articulara care, la randul ei, genereaza instabilitate articulara. Atunci cand articulatia este solicitata intens, instabilitatea este usor de recunoscut. 

 

Citeşte mai mult >

Incaltamintea speciala pentru piciorul diabetic

Incaltamintea speciala pentru piciorul diabetic

Piciorul diabetic este o afectiune care apare destul de frecvent la nivelul membrelor inferioare. Sunt acele ulceratii sau leziuni generate de o complicatie a diabetului zaharat, insotite de infectii de cele mai multe ori. Acest tip de afectiune poate sa necesite internare sau chiar interventie chirurgicala. 

 

Citeşte mai mult >

Cum atenuam durerile provocate de entorse si luxatii

Iarna este un anotimp care atrage foarte multi oameni catre munte. Este un moment bun sa te bucuri de peisaje superbe si aer curat, insa trebuie sa fii cu ochii in patru. Daca nu esti atent, poti trece prin momente neplacute. Daca abordezi trasee dificile, cu denivelari, te poti accidenta si poti suferi traumatisme la nivelul membrelor inferioare. Entorsa este un astfel de traumatism, mai exact o leziune traumatica in urma careia se ajunge la intinderea sau ruperea ligamentelor. 

 

Citeşte mai mult >

Utilizarea corecta a carjelor ortopedice

Utilizarea corecta a carjelor ortopedice

In cazul in care ati suferit sau veti suferi la un moment dat o fractura la nivelul piciorului, al gambei, al coapsei, ori daca ati trecut printr-o procedura chirurgicala la nivelul membrelor inferioare, este posibil sa trebuiasca sa folositi carje, cadru de mers sau baston. Acelasi lucru este valabil in cazul in care ati trecut de un accident vascular cerebral. 

Citeşte mai mult >

S-a descoperit tratamentul impotriva rinitelor alergice care nu necesita medicamente

Nasul este solicitat incontinuu sa raspunda la modificarile mediului si sa opuna rezistenta la stimuli externi iar atunci cand acest mecanism se accentueaza, intervine rinita alergica.

Citeşte mai mult >

Reumatism: simptome si tratament naturist

Reumatismul este o boala cronica ce defineste peste 100 de afectiuni diferite ale aparatului locomotor. Bolile reumatice afecteaza articulatiile, muschii, oasele, ligamentele si tendoanele, insa pot sa afecteze si organele interne. Desi multi ar crede ca este o afectiune specifica varstei a treia, reumatismul articular acut poate aparea inca din copilarie ca urmare a infectiei cu streptococul beta hemolitic grup A. 

Citeşte mai mult >

Discopatia lombara

Discopatia lombara este o afectiune a sistemului nervos si este cea mai frecventa boala a coloanei vertebrale, maduvei spinarii si a radacinilor nervoase spinale. Aceasta se instaleaza ca urmare a herniei de disc sau a afectiunilor degenerative vertebrale zonale. Mai exact, aceasta afectiune reprezinta deteriorarea discurilor intervertebrale.

Citeşte mai mult >

Tatament sciatica

Sciatica se caracterizeaza prin durere, furnicatura sau amorteli de-a lungul traiectului nervului sciatic si este de doua tipuri: acuta si cronica, iar printer factorii de risc se regasesc varsta si sedentarismul.

Citeşte mai mult >

Incontinenta urinara o problema extrem de delicata

Incontinenta urinara se manifesta prin pierderea involuntara de urina si este cauzata de slabirea muschilor din zona plevina, ca urmare a acumularii de kilograme in exces, a inaintarii in varsta sau d[...] Citeşte mai mult >
Pagina 1 din 46 123   »