Artrita reactiva este o boala sistemica caracterizata prin inflamarea articulatiilor care apare de cele mai multe ori ca urmare a unei infectii. Artrita reactiva se mai numeste si sindromul Reiter.
Aceasta boala isi face debutul in jurul varstei de 20-40 de ani.
Simptome artrita reactiva
In general, aceasta afectiune este declansata de infectia enterala manifestata prin diaree sau de infectia urogenitala precum uretrita, epididimita, vaginita, prostatita sau cervicita, infectii ce se manifesta prin scurgeri mucopurulenta.
Artrita reactiva se manifesta prin: inflamarea articulatiilor membrului inferior, mai exact glezna, genunchiul, insotite de durere, caldura locala.
Cauze artrita reactiva
Exista 2 factori care duc la aparitia artritei reactive si anume: factorul genetic, aici vorbim despre o gena implicata in aparitia acestui tip de artrita, mai exact transportatorul piptidic antigenic si factorul infectios.
Tratament artrita reactiva
In tratarea artritei reactive este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului medicamentos prescris pentru ameliorara simptomelor. De asemenea, puteti apela si la kinetoterapie pentru a evita atrofiliile musculare.