Boala lupus

Lupusul este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie, durere si leziuni la nivelul tesuturilor intregului organism. Boala lupus afecteaza in general rinichii, inima, plamanii cat si celulele sangvine.

Aceasta boala nu este contagioasa.

Boala lupus este de cinci tipuri: lupus sistemic, cutanat, subacut discoid, indus medicamentos sistemic si neonatal.

Simptome Boala lupus

Simptomele acestei boli pot evolua pana la manifestari ale afectarii rinichilor, inimii, plamanilor. Persoanele care sufera de boala lupus se confrunta cu dureri articulare, oboseala, probleme ale pielii, afectiuni cardiace, dureri de cap, pierderi de memorie, anxietate, depresie, modificari ale greutatii corporale, caderea parului cat si inflamarea vaselor sangvine.

Cauze Boala lupus

Exista cativa factori care duc la aparitia acestei boli, factori precum cei hormonali, factori genetici, expunerea la soare, unele medicamente cat si unele infectii.

Tratament Boala lupus

In  tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist si respectrarea tratamentului medicamentros prescris. Totodata este recomandat sa adoptati un regim de viata adecvat care sa includa exercitii fizice regulate, evitarea fumatului si un regim alimentar echilibrat.

Este bine de stiut ca trebuie sa evitati sa va expuneti la soare si este recomandata aplicarea unei creme cu cortizon pentru iritatii.