Displazia de sold

Displazia de sold este o afectiune congenitala caracterizata prin cresterea anormala a soldului, aceasta fiind rezultatul intreruperii relatiei normale dintre acetabulum si capul femural.

Incidenta anuala a displaziei de sold este de 2-4 cazuri la 1.000 de nasteri, majoritatea copiilor afectati fiind fetite.

Simptome displazia de sold

Odata cu aparitia acestei afectiuni, nou-nascutii prezinta instabilitate la nivelul soldului, schiopatat, dureri articulare, osteoartrita, inegalitate a picioarelor, durere la nivelul coapsei si genunchiului.

Cauze displazia de sold

Cauzele exacte ale displaziei de sold nu sunt cunoscute insa aceasta este favorizata de cativa factori de risc: in primul rand istoricul familial, in al doilea rand aceasta afectiune apare mai des la fetite, in al treilea rand displazia este asociata cu torticolis cat si cu o anomalie a antepiciorului foarte des intalnita la nou-nascuti.

Tratament displazia de sold

In tratarea acestei afectiuni este recomandata terapia cu ham Pavlik. In cazul in care pacientul are peste 6 luni se aplica terapia prin reducere iar daca acesta are peste 2 ani, este indicata terapia prin reducere deschisa.