Varicele hidrostatice

Majoritatea persoanelor care se confrunta cu aceasta afectiune ignora primele semne si simptome ale varicelor hidrostatice ale membrelor inferioare crezand ca vor trece de la sine, insa cu cat oamenii ignora mai mult semnele bolii, cu atat mai mult aceasta evolueaza.

Varicele hidrostatice sunt dilatatii ale vaselor sistemului venos superficial al membrelor inferioare. Acestea pot fi congenitale, primitive si secundare.

Simptome varice hidrostatice

Principalele simptome ale varicelor hidrostatice sunt: senzatia de oboseala la nivelul gambelor, edeme, carcei, furnicaturi.

Cauze varice hidrostatice

In general, varicele sunt provocate de statul indelungat in picioare, traumatismele repetate la nivelul membrelor inferioare, obezitatea, expunerea indelungata la soare, temperaturile crescute si sarcina.

Tratament varice hidrostatice

Tratamentul varicelor include: evitarea obezitatii, sedentarismului, constipatiei si necesita purtarea de fase elastice si ciorapi. In tratarea acestei afectiuni, se poate apela si la tratamentul curativ, adica balneofizioterapic, medical, scleroterapic si chirurgical.