Magnerot 500 mg x 50 comprimate

Nota produs: 3.50/5 (4 voturi)

Afla detalii

Cuvinte cheie: ,

Magnerot este indicat in profilaxia infarctului miocardic si necrozei miocardice, in tratamentul anginei pectorale, daca aceste afectiuni sunt determinate de carenta de magneziu, arteroscleroza, stenocardie, arterita și arteriolita, tulburari ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Ce contine Magnerot?

  • Substanta activa este orotatul de magneziu dihidrat.
  • Fiecare comprimat contine orotat de magneziu dihidrat 500 mg (echivalent a 2,7 mEq, 1,35 mmol sau 32,8 mg magneziu).
  • Forma farmaceutica: Comprimate de culoare alba, rotunde, plate.

Cum se administrează Magnerot?

Se administreaza timp de o saptamana cate 2 comprimate Magnerot (1 g orotat de magneziu dihidrat) de 3 ori pe zi, pentru refacerea depozitelor de magneziu, apoi 2-3 comprimate Magnerot (1-1,5 g orotat de magneziu dihidrat) pe zi. Comprimatele trebuie administrate cu putina apa. Durata tratamentului trebuie sa fie de cel putin 6 saptamani. Magnerot poate fi administrat si timp mai indelungat.

Contraindicatii:
Magnerot nu trebuie utilizat daca exista hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la oricare dintre excipi- enţii produsului. De asemenea, Magnerot nu trebuie utilizat daca functia renala este afectata sau in prezenta diatezei litiazice renale (calculi urinari alcatuiti din fosfat de calciu, magneziu, amoniu).

Interactiuni cu alte produse medicamentoase:
Daca este utilizat concomitent cu produse ce contin fier, trebuie luat in considerare faptul ca magneziul poate afecta absorbtia de fier. In acest caz se indica respectarea unui interval de 2-3 ore intre administrarea de produse ce contin magneziu sau fier. Acelasi lucrul este valabil pentru administrarea concomitenta a tetraciclinelor si a florurii de sodiu.

Sarcina si alaptarea:
Utilizarea Magnerot in perioada de sarcina sau alaptare nu este contraindicata. Dimpotriva, administrarea de produse ce contin magneziu este indicata in aceasta perioada.

Reactii adverse:
Administrarea unor doze mari poate cauza aparitia scaunelor moi sau a diareei, ce dispar dupa reducerea dozei zilnice administrate.

Supradozaj:
Daca functia renala este indemna, intoxicatiile cu magneziu apar foarte rar, iar in cazul administrarii Magnerot sunt putin probabile.

*catenapascupas.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta pagina. Exista situatii cand acestea pot contine inadvertente. Fotografiile au caracter informativ iar unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.