Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Menopauza precoce - cauze

Menopauza este un proces fiziologic intalnit la toate femeile cu varsta cuprinsa intre 40 si 55 de ani ce se caracterizeaza prin deficienta permanenta si ireversibila de hormoni estrogeni.

Mai mult, menopauza defineste acea etapa a femeii, marcata de declinul functiilor genitale.

Desi instaurarea menopauzei este influentata de o multitudine de factori precum fumatul, stilul alimentar si tulburarile hormonale, atunci cand apare inaintea varstei de 40 de ani, menopauza este considerata precoce.

Simptomele menopauzei precoce :

Principalele manifestari ale menopauzei precoce sunt : menstrele neregulate pana in momentul in care dispar complet, bufeurile, cresterea in greutate, iritabilitatea, scaderea libidoului cat si uscaciunea vaginala.

Cauzele menopauzei precoce :

De cele mai multe ori, menopauza prematura apare pe fondul tulburarilor autoimune.

O alta cauza ar putea-o reprezenta ovarele, deoarece nu mai functioneaza la parametri normali fie pentru ca nu mai produc ovule, fie pentru ca nu mai elibereaza hormonul necesar producerii ovulatiei.

Factorii genetici au de asemenea un rol important in aparitia menopauzei precoce, deoarece 5% dintre femei isi mostenesc mamele pe cand altele, se nasc cu o deficienta de ovule, ceea ce duce la aparitia menopauzei mult mai devreme decat ar trebui.

Alte cauze : chimioterapia ori radiatiile impotriva cancerului, nivelul ridicat de colesterol, infectiile virale si epilepsia sau sindromul Turner.

Tratamentul menopauzei precoce :

In tratarea menopauzei precoce este necesara consultarea unui medic specialist care va prescrie un tratament medicamentos.

In ceea ce priveste terapiile, puteti apela la terapia cu hormoni care se prezinta sub forma de pastille, spray-uri transdermice, geluri si creme ori tratamente locale cu hormoni  dar si la tehnologia reproducerii asistate, care este o solutie foarte frecvent adoptata de femeile cu menopauza prematura care insa isi doresc sa ramana insarcinate.

 

Autor : Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE MENOPAUZA PRECOCE - CAUZE? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Artrita reumatoida

Artrita reumatoida

Artrita reumatoida este acea inflamatie care apare la nivelul unei articulatii, inflamatie aparuta ca rezultat al unei boli, al unei infectii sau al unui defect genetic.

Citeşte mai mult >

Glanda tiroida

Tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrin si are forma de fluture. Aceasta glanda are un rol important in functia metabolismului si anume, aceasta produce doi hormone principali: tiroxina si tironina, hormoni care stimuleaza metabolismul general cat si energia utilizata in corp, influenteaza compozitia sangelui si intensifica excitabilitatea sistemului nervos in legatura cu alti hormoni.

Citeşte mai mult >