Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Monturile de la picioare – cauze si factori de risc

Monturile de la picioare reprezinta proeminenta capului metatarsian (osul de la baza degetului mare), prin deplasarea sa mediala catre interiorul piciorului. Medical denumit Hallux-valgus, montul nu reprezinta aparitia/cresterea unui os sau cartilaj nou.

De ce apar monturile la degetele de la picioare?

Aparitia monturilor nu este pe deplin cunoscuta. In schimb, specialistii au identificat factorii de risc specifici care conduc la aparitia monturilor de la degetele picioarelor, precum si factorii cu risc potential pentru aceasta afectiune.

Principalii factori ce favorizeaza aparitia monturilor sunt:

a) Anumite tipuri constitutionale ale piciorului;

b) Ligamentele antepiciorului cedeaza, favorizand deplasarea si proeminenta primului metatarsian. Aceasta actiune este conditionata hormonal, de regula la pubertate si la menopauza;

c) Anumite boli inflamatorii de tip poliartrita reumatoida pot destabiliza intreg piciorul si implicit pot cauza monturi;

d) Existenta unor traumatisme la nivelul ligamentelor piciorului;

e) Amputarea degetului al doilea (in urma unei interventii chirurgicale) este un factor ce genereaza in mod sigur aparitia monturilor.

Principalii factori de risc pentru dezvoltarea monturilor de la picioare

a) Agravarea monturilor poate fi influentata de incaltamintea incomoda, stramta si cu tocuri;

b) Aparitia monturilor tine si de istoricul familial. Fiicele mostenesc caracteristicile piciorului mamei in peste 50% dintre cazuri;

c) Piciorul plat poate favoriza intr-o oarecare masura aparitia acestui tip de deformatie a degetelor;

d) Persoanele supraponderale si in egala masura cele care au slabit foarte mult intr-un timp foarte scurt prezinta risc crescut de a dezvolta monturi.

INTERESAT DE MONTURILE DE LA PICIOARE – CAUZE SI FACTORI DE RISC? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Tendinita genunchi

Tendinita genunchi

Tendinita se mai numeste si tenosinovita si reprezinta acea afectiune la nivelul tendoanelor din jurul articulatiei genunchiului ce provoaca sensibilitate si este una din cele mai frecvente cauze ale durerii genunchiului. Netratata, tendinita se poate agrava si poate ajunge in stare cronica.

Citeşte mai mult >

Lordoza

Lordoza este o afectiune a  coloanei vertebrale ce descrie curbura accentuata a acesteia.

Lordozele spinale sunt determinate in principiu prin diferenta grosimii jumatatii anterioare fata de cea posterioara a discului vertebral. Aceasta afectiune este din ce in ce mai intalnita din cauza modului de viata sedentar. 

Citeşte mai mult >