Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Monturile de la picioare – cauze si factori de risc

Monturile de la picioare reprezinta proeminenta capului metatarsian (osul de la baza degetului mare), prin deplasarea sa mediala catre interiorul piciorului. Medical denumit Hallux-valgus, montul nu reprezinta aparitia/cresterea unui os sau cartilaj nou.

De ce apar monturile la degetele de la picioare?

Aparitia monturilor nu este pe deplin cunoscuta. In schimb, specialistii au identificat factorii de risc specifici care conduc la aparitia monturilor de la degetele picioarelor, precum si factorii cu risc potential pentru aceasta afectiune.

Principalii factori ce favorizeaza aparitia monturilor sunt:

a) Anumite tipuri constitutionale ale piciorului;

b) Ligamentele antepiciorului cedeaza, favorizand deplasarea si proeminenta primului metatarsian. Aceasta actiune este conditionata hormonal, de regula la pubertate si la menopauza;

c) Anumite boli inflamatorii de tip poliartrita reumatoida pot destabiliza intreg piciorul si implicit pot cauza monturi;

d) Existenta unor traumatisme la nivelul ligamentelor piciorului;

e) Amputarea degetului al doilea (in urma unei interventii chirurgicale) este un factor ce genereaza in mod sigur aparitia monturilor.

Principalii factori de risc pentru dezvoltarea monturilor de la picioare

a) Agravarea monturilor poate fi influentata de incaltamintea incomoda, stramta si cu tocuri;

b) Aparitia monturilor tine si de istoricul familial. Fiicele mostenesc caracteristicile piciorului mamei in peste 50% dintre cazuri;

c) Piciorul plat poate favoriza intr-o oarecare masura aparitia acestui tip de deformatie a degetelor;

d) Persoanele supraponderale si in egala masura cele care au slabit foarte mult intr-un timp foarte scurt prezinta risc crescut de a dezvolta monturi.

INTERESAT DE MONTURILE DE LA PICIOARE – CAUZE SI FACTORI DE RISC? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Adenopatii cervicale

Adenopatii cervicale

Adenopatia cervicala reprezinta inflamarea unuia sau a mai multor ganglioni limfatici de la nivelul gatului. Ganglionii sunt situati pe partile laterale ale gatului iar una din cauzele inflamarii lor o reprezinta aparitia unei raceli sau a unei faringite.

Citeşte mai mult >

Cum sa ingrijim corect pielea din jurul stomei

Stoma este acea deschizatura realizata printr-o interventie chirurgicala, prin care se asigura comunicarea intre tegument si un organ vital. In functie de locul in care se efectueaza procedura, stoma are trei denumiri: ileostomie (deschiderea si fixarea intestinului subtire la nivelul peretelui abdominal, stoma fiind la nivelul ileonului), colostomie (deschiderea si fixarea colonului la suprafata peretelui abdominal), gastrostomie (crearea comunicarii dintre stomac si peretele abdominal).

Citeşte mai mult >