Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Necroza avasculara

Necroza avasculara este caracterizata de moartea celulelor osoase de la nivelul osului ca urmare a intreruperii fluxului sangvin. Lipsa vascularizatiei face ca tesutul osos sa sufere o necroza ce poate produce distrugerea articulatiei.

Necroza avasculara este caracterizata de moartea celulelor osoase de la nivelul osului ca urmare a intreruperii fluxului sangvin. Lipsa vascularizatiei face ca tesutul osos sa sufere o necroza ce poate produce distrugerea articulatiei.

Necroza avasculara este mai frecvent intalnita la nivelul soldului, respectiv capul femural.

Simptome :

Necroza avasculara se dezvolta treptat, primul simptom fiind de obicei durerea de sold, aceasta putand fi resimtita si la nivelul zonei inghinale, a fesierului sau chiar a genunchiului. Odata cu trecerea timpului boala avanseaza si statul in picioare va deveni mai  dificil, dar si dureros, apare schiopatatul, dar si intensificarea durerii.

Cauze :

Nu sunt intotdeauna cunoscute cauzele aparitiei necrozei avasculare insa exista cativa factori de risc precum traumatismele soldului care includ fracturi, luxatii de col femural ce pot  leza vasele care hranesc capul femural. Un alt factor de risc il constituie medicamentele. Cortizonul este un medicament cunoscut care duce la aparitia necrozei. Nu in ultimul rand trebuie sa stiti ca si alcoolul afecteaza vasele capului femural si ajuta la aparitia necrozei avasculare.

Tratament :

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Obiectivele tratamentului necrozei avasculare sunt acelea de a reduce durerea si de a opri progresia de daune osoase. In cazul in care afectiunea este cauzata de cheaguri de sange, medicul va va prescrie medicamente cu rolul de a dizolva cheagurile, insa daca afectiunea este cauzata de inflamatia arterelor, medicul va va prescrie antiinflamatoare.

In timp, tratamentul nechirurgical poate incetini progresia necrozei avasculare, insa nu e exclus sa se apeleze si la interventia chirurgicala.

 

Autor : Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE NECROZA AVASCULARA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Tratamentul entorsei de glezna

Tratamentul entorsei de glezna

De cele mai multe ori, pacientii spun ca “au calcat gresit” pe marginea externa a labei piciorului atunci cand resimt o durere puternica in zona respectiva. Durerea poate fi variabila, ceea ce poate face ca persoana afectata sa o ignore sau sa o neglijeze.

Citeşte mai mult >

Tratament impotriva negilor

Negii mai sunt cunoscuti si sub denumirea de veruci si sunt excrescente ale pielii intalnite in general pe tegumentele extremitatilor. Negii sunt de cele mai multe ori inofensivi, acestia reprezentand o problema estetica ce are ca solutie indepartarea acestora. 

Citeşte mai mult >