Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Neurom morton

Neuromul morton este un nerv de dimensiuni mari ce provoaca durere intre al treilea si al patrulea deget de la picior deoarece nervul plantar lateral se combina cu nervul plantar medial. 

Neuromul morton este un nerv de dimensiuni mari ce provoaca durere intre al treilea si al patrulea deget de la picior deoarece nervul plantar lateral se combina cu nervul plantar medial.

Aceasta afectiune este mai frecvent intalnita la femei decat la barbati, acesta fiind exacerbat frecvent de incaltamintea stramta.

Simptome :

Simptomele provocate de aceasta afectiune sunt durerile care apar la nivelul piciorului, mai ales in timpul mersului, statului in picioare. Durerea poate fi ascutita, surda, aceasta fiind accentuata cand purtati pantofi.

Cauze :

Se considera ca iritarea nervului este principala cauza a neuromului morton . In urma iritarii cronice a nervului, acesta se ingroasa si prezinta cicatrici. Astfel, se formeaza neuromul morton. Se presupune ca iritarea nervului are ca si cauza oasele metatarsiene care fac compresie pe nerv.

Este recomandat sa evitati purtarea unor pantofi cu toc inalt si bot ascutit.

Tratament :

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul are ca scop reducerea compresiei plantare si eliminarea efectului de tensiune ligamentara. Pentru a trata neuromul morton puteti apela la terapia cu coricosteroizi sau anestezile locale, crioterapie, exercitii de intindere dar si masajul la nivelul tesuturilor. Gheata este benefica in cazul inflamatiei locale.

Nu in ultimul rand recomandam interventia chirurgicala care este necesara daca pacientul prezinta durere severa si nu raspunde la terapia conservativa.

 

Autor : Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Efectele joggingului pe asfalt Cum afecteaza articulatiile? Ce masuri putem lua?

Efectele joggingului pe asfalt  Cum afecteaza articulatiile? Ce masuri putem lua?

Cu siguranta ca foarte multi dintre noi au program de alergat, ori in parcul cel mai apropiat de casa, ori pe aleile din cartier. Este o modalitate de a ne mentine sanatatea si forma fizica, insa exista si posibilitatea sa aiba efecte negative. De aceea, cel mai bine este sa consultam in prealabil un medic si sa nu ne luam dupa ce am auzit sau am vazut scris cine stie unde. 

Citeşte mai mult >

Abcesul dentar

Abcesul reprezinta formarea unei pungi de puroi in tesuturile dimprejurul dintelui care are ca principala cauza infectia bacteriana. Atunci cand aveti o carie netratata, aceasta poate evolua ducand la afectarea tesutului pulpar si infectarea acestuia, ceea ce da nastere unei leziuni la nivelul radacinii si in timp, la formarea abcesului. 

Citeşte mai mult >