Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Neurom morton

Neuromul morton este un nerv de dimensiuni mari ce provoaca durere intre al treilea si al patrulea deget de la picior deoarece nervul plantar lateral se combina cu nervul plantar medial. 

Neuromul morton este un nerv de dimensiuni mari ce provoaca durere intre al treilea si al patrulea deget de la picior deoarece nervul plantar lateral se combina cu nervul plantar medial.

Aceasta afectiune este mai frecvent intalnita la femei decat la barbati, acesta fiind exacerbat frecvent de incaltamintea stramta.

Simptome :

Simptomele provocate de aceasta afectiune sunt durerile care apar la nivelul piciorului, mai ales in timpul mersului, statului in picioare. Durerea poate fi ascutita, surda, aceasta fiind accentuata cand purtati pantofi.

Cauze :

Se considera ca iritarea nervului este principala cauza a neuromului morton . In urma iritarii cronice a nervului, acesta se ingroasa si prezinta cicatrici. Astfel, se formeaza neuromul morton. Se presupune ca iritarea nervului are ca si cauza oasele metatarsiene care fac compresie pe nerv.

Este recomandat sa evitati purtarea unor pantofi cu toc inalt si bot ascutit.

Tratament :

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul are ca scop reducerea compresiei plantare si eliminarea efectului de tensiune ligamentara. Pentru a trata neuromul morton puteti apela la terapia cu coricosteroizi sau anestezile locale, crioterapie, exercitii de intindere dar si masajul la nivelul tesuturilor. Gheata este benefica in cazul inflamatiei locale.

Nu in ultimul rand recomandam interventia chirurgicala care este necesara daca pacientul prezinta durere severa si nu raspunde la terapia conservativa.

 

Autor : Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Sacroileita

Sacroileita

Sacroileita este cunoscuta si ca sindromul sacroiliac, disfunctia sacroiliaca si instabila sau boala sacroiliaca. La originea durerilor cronice din partea de jos a spatelui se afla disfunctia articulatiei dintre coloana vertebrala si bazin. Sindromul sacroiliac este cauzat de deteriorarea uneia dintre cele doua articulatii care asigura legatura dintre bazin si partea de jos a coloanei vertebrale. Acest sindrom este caracterizat de dureri care incep din spate catre fesa, zona inghinala sau chiar pana la genunchi in unele cazuri. 

Citeşte mai mult >

Invata sa reduci riscurile statului pe scaun prelungit

Locul de munca ne impune cel mai adesear ore indelungate de stat pe scaun, cu pauze putine sau deloc. Din cauza statului pe scaun prelungit, coloana vertebrala este supusa unui proces degenerativ, care in timp conduce la afectiuni serioase, precum hernia de disc. Afla din materialul Statul mult pe s[...] Citeşte mai mult >