Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Osteita

Osteita reprezinta infectia unui tesut osos provocata de cele mai multe ori de stafilococul auriu. Desi aceasta apare la nivelul tesutului osos, ea nu afecteaza periostul sau maduva osoasa.

Osteita reprezinta infectia unui tesut osos provocata de cele mai multe ori de stafilococul auriu. Desi aceasta apare la nivelul tesutului osos, ea nu afecteaza periostul sau maduva osoasa.

Simptome:

Persoanele care sufera de osteita se plang de durere ososasa cat si articulara. Tumefierea locala si sensibilitatea ososasa sunt frecvente. Apare schiopatarea, pierderea mobilitatii. In acelasi timp se instaureaza oboseala, lipsa poftei de mancare cat si transpiratiile nocturne.

Cauze:

Principala cauza a aparitiei osteitei este infectarea cu virusul stafilococ auriu, care se face fie prin infectiile contactate prin suprafetele de fractura, fie prin infectiile contactate in timoul manoperelor chirucgicale incorecte, prin infectii specific precum TBC, sifilis, actinomicoza, prin modificari degenerative osoase cat si cu ajutorul factorilor chimici sau parazitari.

Tratament:

In tratarea osteitei este recomandat sa consultati un medic specialist.

Se poate apela si la tratamentul orthopedic, prin imobilizare ghipsata pentru a pune tesuturile in repaus, grabind vindecarea, iar la nivelul plagii se pune o punga cu gheata.

Si tratamentul chirurgical este o alternativa in tratarea acestei osteitei.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Osteomielita

Osteomielita

Osteomielita este o boala a oaselor caracterizata prin inflamatia osului dar si a maduvei osoase cauzata de infectarea sangelui cu stafilococul auriu sau alti germeni. Bacteria patrunde in organism prin lezarea tegumentului sau a mucoaselor.  Patogenul bacterian variaza in functie de mecanismul de infectie dar si de varsta pacientului.

Citeşte mai mult >

Polimiozita

Polimiozita se mai numeste si dermatomiozita si este o boala inflamatorie a muschilor si a pielii, care apare la persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani si pe care o intalnim mai des la femei decat la barbati.

Citeşte mai mult >