Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Osteomalacia

Osteomalacia este o afectiune care este caracterizata prin inmuierea oaselor cauzata de mineralizarea defectuoasa a acestora, legata la randul ei de o carenta in vitamina D.

Osteomalacia este o afectiune care este caracterizata prin inmuierea oaselor cauzata de mineralizarea defectuoasa a acestora, legata la randul ei de o carenta in vitamina D.

Osteomalacia este cel mai frecvent intalnita la persoanele cu dezechilibre ale dietei si cu piele de culoare inchisa.

Aceasta afectiune  este echivalenta la adult cu rahitismul la copil.

Simptome :

Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt durerea constanta de la nivelul soldurilor, umerilor, deformarile osoase care vor afecta in special coloana vertebrala, bazinul si membrele inferioare,  crampele si durerea de la nivelul regiunii lombare cat si a coastelor, slabiciunea muschilor proximali, oboseala si crampele musculare determinate de presiune sau socuri mecanice. Totodata, persoanele afectate de osteomalacie vor prezenta dificultate la urcatul scarilor.

Cauze :

Printre cele mai frecvente cauze ale aparitiei osteomalaciei putem enumera : cantitatea insuficienta de vitamina D, expunera insuficienta la soare, alimentatia defectuoasa in timpul sarcinii, boala celiaca. Alte cauze : osteodistrofia renala, abuzul de substante antiacide, alimentatia exclusiv vegetariana.

Tratament :

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul are ca scop diminuarea simptomelor si remineralizarea osului fara a produce hipercalcemie sau hipercalciurie.

Majoritatea cazurilor de osteomalacie se recupereaza in urma terapiei cu vitamina D, insa se stie ca este nevoie de timp pentru ca oasele sa se refaca. Administrarea de vitamina D mentine nivelul normal de calciu si fosfor din organism.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Polimialgia reumatica

Polimialgia reumatica

Polimialgia reumatica este o boala reumatologica inflamatorie care vizeaza muschii si articulatiile mari, caracterizata prin rigiditate cat si dureri musculare. Aceasta afectiune se instaleaza in general la varstnici de peste 65 de ani, iar  75% dintre pacienti sunt femei.

Citeşte mai mult >

Polimiozita

Polimiozita se mai numeste si dermatomiozita si este o boala inflamatorie a muschilor si a pielii, care apare la persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani si pe care o intalnim mai des la femei decat la barbati.

Citeşte mai mult >