Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Osteomielita

Osteomielita este o boala a oaselor caracterizata prin inflamatia osului dar si a maduvei osoase cauzata de infectarea sangelui cu stafilococul auriu sau alti germeni. Bacteria patrunde in organism prin lezarea tegumentului sau a mucoaselor.  Patogenul bacterian variaza in functie de mecanismul de infectie dar si de varsta pacientului.

Despre Osteomielita:

Osteomielita este o boala a oaselor caracterizata prin inflamatia osului dar si a maduvei osoase, cauzata de infectarea sangelui cu stafilococul auriu sau alti germeni. Bacteria patrunde in organism prin lezarea tegumentului sau a mucoaselor.  Patogenul bacterian variaza in functie de mecanismul de infectie dar si de varsta pacientului.

Osteomielita este impartita in categorii si anume : osteomielita hematogena si osteomielita prin inoculare directa sau contigua.

Osteomielita hematogena este cauzata de patrunderea bacteriei prin sange. Aceasta este caracterizata de o infectie a osului si apare mai des la copii.

Osteomielita prin inoculare directa sau contigua este cauzata de contactul dintre tesut si bacterie si este o infectie a osului. Manifestarile clinice ale osteomielitei inoculare sunt mai frecvente decat cele ale osteomielitei hematogene si tind sa implice mai multe organe.

Simptome :

Principalul simptom al osteomielitei este durerea locala. Apar tumefierea, caldura locala, starea de rau, febra si sensibilitatea. La copii, osteomielita se manifesta prin durere ososasa, infectii ale pielii, infectii respiratorii, anorexie, febra, frisoane,  durere la miscarea articulatiei si limfadenopatie regionala.

Cauze :

In majoritatea cazurilor, osteomielita este cauzata de infectia cu stafilococ care se gaseste in mod normal in pielea si nasul oamenilor. Patrunderea germenilor se face prin sange, prin ranile severe care transporta germeni in tot organismul, inclusiv in zona oaselor dar si prin contaminare directa, aici vorbind de fracturi severe, cand rana este expusa.

Tratament :

Cea mai comuna metoda de tratament a osteomielitei include administrarea antibioticelor si a operatiilor chirurgicale. Tratamentul cu antibiotic dureaza cel putin sase saptamani iar efectele secundare sunt greata, voma, diarea.

Pentru a preveni osteomielita este de recomandat evitarea taieturilor sau a accidentarilor care favorizeaza expunerea directa la germeni si infectarea zonelor expuse. In cazul accidentarilor este necesara dezinfectarea si bandajarea zonei afectate.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE OSTEOMIELITA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Igiena persoanelor imobilizate la pat

Igiena persoanelor imobilizate la pat

Atunci cand pielea este expusa la umiditate si la substantele agresive care se afla in urina, in materiile fecale, apar inflamatii si are loc macerarea epidermei (acel strat al pielii care constituie zona de protectie a organismului fata de mediul exterior). Mantaua lipo-proteica acida (stratul epidermei care apara corpul de microorganisme si substante chimice) este compromisa, bacteriile putand penetra pielea si ajungand sa cauzeze dermatite, eritem (piele inrosita), eczeme, etc

Citeşte mai mult >

Convulsiile febrile la copii

Convulsiile febrile sunt crize epileptice ce apar la copiii mici pana la varsta de 5 ani si sunt declansate de febra mai mare de 39 grade celsius.

Citeşte mai mult >