Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Picioare grele si dureroase

Boala venoasa cronica este o afectiune a venelor membrelor inferioare. Senzatia de picioare grele, extenuate si dureroase este frecvent intalnita la persoanele supraponderale, sedentare. Studiile arata ca, in Romania, aproximativ una dintre trei persoane sufera de aceasta boala.

Boala venoasa cronica este o afectiune a venelor membrelor inferioare.

Senzatia de picioare grele, extenuate si dureroase este frecvent intalnita la persoanele supraponderale, sedentare. Studiile arata ca, in Romania, aproximativ una dintre trei persoane sufera de aceasta boala.

Venele detin un sistem de valve ce directioneaza sangele din venele superficiale catre cele profunde si apoi spre inima, iar daca aceste valve nu functioneaza corect, sangele se scurge inapoi in vene si stagneaza la nivelul membrelor inferioare.

Simptome:

Principalele simptome sunt durere, inflamare a picioarelor, senzatie de greutate la nivelul acestora, decolorarea pielii.

Cauze:

Prezenta unui cheag de sange ce face ca sangele sa se blocheze in vene si astfel presiunea arteriala creste si altereaza valvulele si peretii venosi, traumatismele, cat si interventiile chirurgicale la nivelul membrelor inferioare, obezitatea sau sarcina, toate acestea sunt cauze ale bolii venoase.

Tratament:

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Pe langa asta, puteti apela si la cateva trucuri, precum mentinerea picioarelor timp de 30 de minute pe zi in pozitie ridicata, exercitiile fizice pentru glezne si picioare, cat si la ciorapii compresivi.

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Adenom hipofizar

Adenom hipofizar

Adenomul hipofizar este o tumora benigna care apare la nivelul hipofizei, care este o glanda pituitara de mici dimensiuni localizata la baza creierului. In functie de plasarea adenomului hipofizar si de dimensiunile acestuia pot aparea diverse manifectari clinice.

Citeşte mai mult >

Osteoartrita: simptome, diagnostic si tratament

Osteoartrita, denumita si osteoartroza, este o afectiune care presupune distrugerea cartilajului dintre oase, ducand la macinarea acestora si la degradarea articulatiilor. Este cea mai frecventa forma de artrita si este responsabila de cazurile de invaliditate a persoanelor de varsta a treia. Osteoartrita afecteaza in special soldul, articulatiile coloanei vertebrale si articulatiile membrelor.

Citeşte mai mult >