Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Pompa de san – cand, cum si de ce trebuie folosita?

Bebelusul are nevoie de laptele matern pe o perioada de timp cat mai indelungata pentru a creste cat mai sanatos, asa ca, cu cat il hranesti mai mult cu lapte matern, cu atat sistemul imunitar al micutului tau se dezvolta mai bine.

Deoarece unele dintre mamici au o viata mai aglomerata si se impart intre copil si serviciu, singura alternativa pentru o alaptare cat mai buna a copilului este folosirea pompei de san. Folosind acest accesoriu, mamicile nu sunt nevoite sa intrerupa alaptarea micutului.

Pompele de san sunt de doua feluri: manuale si electrice

Pompa manuala este considerata de majoritatea mamicilor ca fiind cea mai buna datorita senzatiei de confort pe care o ofera in timpul folosirii. Singurul dezavantaj pe care aceasta il are este faptul ca nu se pot pompa ambii sani in acelasi timp.

Pompa electrica este foarte eficienta in sensul ca pomparea sanilor se face mai repede insa dezavantajul este ca aceasta este mai costisitoare decat cea manuala.

Avantajul acestei pompe este acela ca atunci cand esti foarte obosita si vrei doar sa dormi, pompa electrica va pompa laptele in timp ce tu e vei odihni. Aceasta este foarte practica pentru mamicile care se intorc la servciu la scurt timp de la nastere.

Cum trebuie folosita pompa de san:

Inainte de a folosi pompa de san cel mai bine este sa citesti manualul de instructiuni. Astfel, vei sti cum sa asamblezi pompa corespunzator si care sunt pasii pe care trebuie sa-I urmezi.

Pentru inceput este necesar sa-ti speli mainile cu apa si sapun, dupa care sa le clatesti cu multa apa calda. Sanii nu trebuiesc spalati inaintea folosirii pompei, decat in cazul in care ai folosit creme sau alte produse ce ar trebui inlaturate. Aseaza-te confortabil, iar daca folosesti o pompa electrica asigura-te ca ai langa tine o priza pentru a o putea conecta. Pozitioneaza pompa corespunzator, ajusteaza incet dispozitivul pana in momentul in care devine confortabil si nu te jeneaza si apasa butonul de pornire. In cazul in care folosesti o pompa manuala, incepe pomparea.

Durata unei sesiuni obisnuite de pompare este de 10-15 minute pentru fiecare san, insa pompa ar trebui folosita atat timp cat este confortabila si productiva pentru tine. Se poate intampla ca laptele sa nu curga imediat ce incepe pomparea, insa nu trebuie sa te panichezi, ci sa ai rabdare. Cand incepe sa curga, laptele trebuie sa fie neaparat colectat in recipientul atasat pompei.

Atunci cand termini de pompat, insereaza un deget intre dispozitivul atasat si san pentru a-l dezlipi. Laptele colectat se depoziteaza la frigider.

De ce trebuie folosita pompa de san?

Atunci cand bebelusul este prea lenes sa suga sau ii este interzis acest lucru din punct de vedere medical, pompa de san preia rolul bebelusului la sanul mamei. De asemenea, este folosita si atunci cand sanii nu produc suficient lapte, pentru stimularea lactatiei.

Text: M.G

INTERESAT DE POMPA DE SAN – CAND, CUM SI DE CE TREBUIE FOLOSITA?? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Escarele de decubit – Factori care inlesnesc aparitia escarelor si metode de preventie

Escarele de decubit  – Factori care inlesnesc aparitia escarelor si metode de preventie

Aparitia escarelor este unul dintre cele mai mari pericole pentru pacientii imobilizati la pat. Masurile pentru prevenirea escarelor trebuie luate imediat, iar in cazul in care acestea deja au aparut, tratamentul trebuie inceput de urgenta. Escarele se dezvolta la nivelul tesuturilor moi in cazul in care proeminentele osoase sunt presate pentru mai mult timp pe o suprafata externa. Umiditatea epidermei, temperatura corpului, varsta inaintata, paralizia sau o stare de sanatate precara, sunt factori care pot duce la aparitia escarelor de decubit.

Citeşte mai mult >

Stenoza pulmonara – simptome, cauze, tratament

Stenoza pulmonara este o afectiune cardiovasculara ce determina ingustarea valvei pulmonare, creandu-se astfel un obstacol in calea pomparii fluxului de sange de la nivelul ventriculului drept.

Citeşte mai mult >