Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Redoare articulara

Redoarea articulara este caracterizata prin dificultatea aparuta in realizarea miscarilor, limitarea miscarilor normale ale uneia sau a mai multor articulatii la nivelul membrelor sau al coloanei vertebrale.

Redoarea articulara este caracterizata prin dificultatea aparuta in realizarea miscarilor, limitarea miscarilor normale ale uneia sau a mai multor articulatii la nivelul membrelor sau al coloanei vertebrale.

Cauze:

Redoarea articulara este cauzata de modificari la nivelul tesuturilor moi periarticulare ce duc la cresterea rezistentei, alungirea fibrelor musculare cat si a celor de colagen.

Principalul factor al aparitiei redorii articulare este lipsa de miscare. La instalarea acesteia participa si capsula articulara, ligamentele, tendonul, fascia musculara si pielea.

Netratata, redoarea articulara poate duce la anchiloza.

Tratament:

In tratarea redorii articulare este necesara consultarea unui medic specialist si respectarea tratamentului recomandat de acesta, tratament ce are ca obiective tratarea durerii, a inflamatiei si a imobilitatii.

Odata cu inceperea tratamentului se poate observa ameliorarea cat si disparitia durerii, recuperarea fortei musculare, efectuarea progresiva a miscarilor complexe, imbunatatirea stabilitatii musculare.

Kinetoterapia are un rol important in tratarea redorii articulare, precum si procedura cu electroterapie care ajuta la calmarea durerii cat si la prevenirea inflamatiilor. De asemenea, este recomandata si procedura cu laser terapeutic cat si cea cu masaj.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

 

Alte stiri din aceeasi categorie

Artrita virala

Artrita virala

Artrita virala presupune inflamarea articulatiilor ca urmare a contactarii unei infectii virale. Dezvoltarea artritei virale tine de factori virali ce presupun localizarea virusului la nivel de tesut si modificarile pe care le induce acesta precum si de factori care tin de pacient, cum ar fi varsta, sexul, incarcatura genetica cat si starea sistemului imunitar. 

Citeşte mai mult >

6 reguli de aur pentru o igiena orala completa

Traim intr-o lume in care tehnologia a evoluat semnificativ, stomatologia moderna fiind acum capabila de adevarate minuni pentru dintii nostri. Prevenirea problemelor de aceasta natura ramane totusi cea mai usoara si eficienta metoda de a mentine sanatatea orala. 

Citeşte mai mult >