
Rupturile de ligamente – tratament
Rupturile de ligament apar in urma exercitarii unui stres major la nivelul articulatiei si reprezinta cel mai sever grad de lezare ligamentara. Acestea sunt intalnite cel mai frecvent la atleti sau persoane care practica regulat diverse sporturi
Rupturile de ligament survin in urma suprasolicitarii articulatiei, astfel incat ligamentele se intind la maxim si duc la posibila ruptura definitiva sau chiar smulgerea capetelor ligamentelor de pe os. De obicei, ruptura de ligament se produce la nivelul articulatiilor vulnerabile, precum cele ale gleznei sau genunchiului.
Simptomele rupturilor de ligamente :
Pricipalele simptome ale rupturilor de ligamente sunt sangerarea tesutului afectat dar si aparitia unui hematom sau a unei echimoze, durerea severa, slabiciunea muschilor afectati, limitarea mobilitatii sau chiar imposibilitatea miscarii.
Cauzele rupturilor de ligamente :
Sportivii sunt cei mai predispusi la aparitia rupturilor de ligamente cauzate de traumatismele suferite in timpul antrenamentelor sau competitiilor. Insa si persoanele tinere sau in varsta, care nu practica in mod frecvent sportul pot suferi rupturi de ligamente. Astfel de accidente au loc la nivelul articulatiilor membrelor inferioare ca urmare a greutatii si a stresului exercitat pe articulatie deoarece acestea nu mai pot fi suportate de catre ligament.
Rupturile de ligamente mai pot fi determinate si de rasucirea brusca sau rasucirea genunchiului cu planta fixata, puratrea tocurilor inalte, loviturile la nivelul articulatiei genunchiului, instabilitatea primara a articulatiei si trecerea brusca a greutatii corpului de pe un picior pe celalalt.
Tratamentul rupturilor de ligamente :
In tratarea rupturilor de ligament este necesara intreruperea imediata a sportului. Se recomanda repausul, aplicarea imediata a unei comprese reci sau a unei pungi cu gheata pentru a influenta procesul de vindecare si pentru a ameliora durerea. Este important de stiut ca gheata nu trebuie aplicata direct pe piele pentru a nu cauza arsuri termice, de preferat este sa o acoperiti cu un material textil inainte de aplicare. Totodata, puteti apela si la aplicarea unui bandaj de compresie dar si la ridicarea membrului lezat deasupra nivelului corpului.
Terapia chirurgicala este recomandata doar in cazul sportivilor, insa aceasta nu ajuta la vindecarea mai rapida sau mai completa a rupturii de ligament.
Autor : Iuliana Maria Ghergu
-
Orteza pentru genunchi cu deschidere pe rotula
Orteza pentru genunchi asigura fixarea si compresia genunchiului reducand durerea datorita efectului de incalzire si micromasaj. Datorita formei pe care o are, acest produs ofera un suport excelent pentru menisc si ligamentele colaterale.
-
Pantofi ortopedici medicinali stretch de dama
Pantofii medicinali stretch pentru femei sunt confectionati din materiale rezistente si usoare. Fata acestor pantofi este confectionata din microfibra, iar partea din fata dintr-un material tip stretch. Materialele speciale folosite la fabricarea acesui tip de incaltaminte asigura un maxim de confort pentru cei care o poarta, indiferent de conformatia piciorului. Acoperisul branturilor este realizat din material netesut, de culoare neagra, iar talpile sunt din poliuretan injectat direct, ceea ce asigura lipirea foarte buna de fata pantofului.
-
Fasa sintetica imobilizare rhena cast 12.7x3.6
Rhena cast este o fasa pentru imobilizare pe suport de fibra de sticla impregnata cu rasina poliuretanica. Permite imobilizarea puternica a membrelor (oase, ligamente, tendoane, muschi), de exemplu in tratamentul fracturilor. Poate fi aplicata fara cute, asigurand o laminare perfecta intre straturi.[...]
Dureri in gat

Gatul este o parte importanta a organismului, ce gazduieste atat corzile vocale cat si glande vitale. Durerea in gat reprezinta acel disconfort de la nivelul gatului, acea senzatie de iritatie care se intensifica la deglutitie.
Citeşte mai mult >Adenom hipofizar
Adenomul hipofizar este o tumora benigna care apare la nivelul hipofizei, care este o glanda pituitara de mici dimensiuni localizata la baza creierului. In functie de plasarea adenomului hipofizar si de dimensiunile acestuia pot aparea diverse manifectari clinice.
Citeşte mai mult >