Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Saltele ortopedice antiescara

Fie ca vorbim de o saltea ortopedica, o saltea normala sau o saltea antiescara, important este ca aceasta sa fie de calitate si sa indeplineasca functiile pentru care a fost creata. Persoanelor care sunt imobilizate la pat sau celor care, din cauza unei probleme de sanatate, petrec o mare parte a timpului in pat le sunt recomandate saltelele antiescara (antidecubit). Folosirea unei astfel de saltele creste sansa de vindecare a escarelor deja existente si scade riscul aparitiei altora noi.

De ce sa alegem o saltea ortopedica antiescara?

Escarele sunt leziuni ale pielii care apar la persoanele imobilizate la pat si sunt provocate de comprimarea tesuturilor intre proeminentele osoase si saltea. Din acest motiv, persoanele imobilizate la pat trebuie sa evite formarea acestor leziuni. Salteaua antiescara are rolul de a reduce presiunea de decubit exercitata de corp si de a oferi un usor masaj care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si realizeaza oxigenarea tesuturilor.

Salteaua antiescara este de tip pneumatic, multicameral si este dotata cu un compresor care are rolul de a reduce presiunea asupra corpului. Acest lucru se intampla printr-un proces care permite ca micile camarute ale saltelei sa se umfle si sa se dezumfle alternativ, la un anumit interval de timp. Salteaua antiescara permite schimbarea punctelor de sprijin ale pacientului imobilzat, eliberand astfel corpul acestuia de presiunea de decubit.

 

Sfat! Alegeti o saltea care sa permita reglajul presiunii de aer in functie de greutatea pacientului. Un alt criteriu care face diferenta in cazul saltelelor antiescara este consumul de energie pe care acestea il necesita pentru a functiona.

 

Atentie! Daca suferiti de fracturi cervicale sau de schelet sau aveti rani ale coloanei nestabilizate, intrebati medicul inainte de a achizitiona o astfel de saltea. Sunt cazuri in care nu este recomandata!

 

Text: Madalina Manole

Alte stiri din aceeasi categorie

Electrocardiograma - ce afectiuni se pot descoperi?

Electrocardiograma - ce afectiuni se pot descoperi?

Electrocardiograma  este un test prin care putem descoperi problemele legate de activitatea electrica a inimii.

Inima produce mici curenti electrici distribuiti mai apoi in muschiul cardiac, care o fac sa bata, in timp ce electrocardiograma inregistreaza aceasta activitate si ofera informatii in legatura cu modul in care inima se contracta, dar si informatii despre frecventa, ritmicitatea si normalitatea batailor acesteia.

Citeşte mai mult >

Rahialgia si radiculalgia - doua afectiuni dureroase ale coloanei

Din cauza stilului de viata sedentar si din cauza orelor petrecute pe scaun, in timpul programului de lucru, problemele coloanei vertebrale au ajuns sa fie o adevarata problema de sanatate publica. Printre acestea se numara si rahialgia si radiculalgia - doua afectiuni dureroase, caracterizate prin [...] Citeşte mai mult >