Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Saltele ortopedice antiescara

Fie ca vorbim de o saltea ortopedica, o saltea normala sau o saltea antiescara, important este ca aceasta sa fie de calitate si sa indeplineasca functiile pentru care a fost creata. Persoanelor care sunt imobilizate la pat sau celor care, din cauza unei probleme de sanatate, petrec o mare parte a timpului in pat le sunt recomandate saltelele antiescara (antidecubit). Folosirea unei astfel de saltele creste sansa de vindecare a escarelor deja existente si scade riscul aparitiei altora noi.

De ce sa alegem o saltea ortopedica antiescara?

Escarele sunt leziuni ale pielii care apar la persoanele imobilizate la pat si sunt provocate de comprimarea tesuturilor intre proeminentele osoase si saltea. Din acest motiv, persoanele imobilizate la pat trebuie sa evite formarea acestor leziuni. Salteaua antiescara are rolul de a reduce presiunea de decubit exercitata de corp si de a oferi un usor masaj care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si realizeaza oxigenarea tesuturilor.

Salteaua antiescara este de tip pneumatic, multicameral si este dotata cu un compresor care are rolul de a reduce presiunea asupra corpului. Acest lucru se intampla printr-un proces care permite ca micile camarute ale saltelei sa se umfle si sa se dezumfle alternativ, la un anumit interval de timp. Salteaua antiescara permite schimbarea punctelor de sprijin ale pacientului imobilzat, eliberand astfel corpul acestuia de presiunea de decubit.

 

Sfat! Alegeti o saltea care sa permita reglajul presiunii de aer in functie de greutatea pacientului. Un alt criteriu care face diferenta in cazul saltelelor antiescara este consumul de energie pe care acestea il necesita pentru a functiona.

 

Atentie! Daca suferiti de fracturi cervicale sau de schelet sau aveti rani ale coloanei nestabilizate, intrebati medicul inainte de a achizitiona o astfel de saltea. Sunt cazuri in care nu este recomandata!

 

Text: Madalina Manole

Alte stiri din aceeasi categorie

Tratament indicat in reglarea metabolismului

Tratament indicat in reglarea metabolismului

Metabolismul reprezinta totalitatea reactiilor chimice produse in organism si determina viteza de actiune a acestora. In acelasi timp, metabolismul face ca arderea caloriilor sa fie mai rapida sau mai putin rapida, proces care influenteaza acumularea grasimilor in corp.

Citeşte mai mult >

Calcaie crapate - remedii

Calcaiele crapate sunt o afectiune frecvent intalnita, privita mai mult prin latura sa estetica. Insa, depasind zona cosmetica, afectiunea lasata netratata poate avea repercusiuni dureroase: fisurile pielii se pot adanci si pot provoca sangerari, usturimi si chiar infectii.

Citeşte mai mult >