Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Saltelele antiescara

Saltelele antiescara sunt recomandate indeosebi persoanelor care sunt imobilizate la pat si risca sa dezvolte decubit. Pe de alta parte, daca deja s-au instalat escarele, schimbarea saltelei vechi cu una de acest tip creste sansele de vindecare si previne riscul aparitiei altora noi.

De ce sunt mai bune saltelele antiescara?

• Salteaua antiescara are rol in reducerea presiunii de decubit exercitata de corp si ofera un usor masaj care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si astfel realizeaza oxigenarea tesuturilor. Pacientul imobilizat la pat poate dezvolta escare inca din primele zile si din acest motiv este recomandat ca aceasta saltea sa existe pe patul bolnavului inca de la inceput.

• Escarele lasate netratate duc la o suprainfectare a pielii care, in anumite cazuri, poate provoca chiar si decesul persoanei. Astfel, preventia cu ajutorul saltelelor antiescara este cea mai buna alegere.

• Saltelele antiescara sunt mai bune decat orice alta saltea deoarece permit schimbarea punctelor de sprijin ale pacientului imobilizat, eliberand astfel corpul acestuia de presiunea de decubit.

• Sunt recomandate saltelele antiescara care permit reglajul presiunii de aer in functie de greutatea pacientului. Este indicat ca inainte de a achizitiona o astfel de saltea sa cereti sfatul medicului. Sunt si cazuri in care aceste saltele nu sunt recomandate, cum ar fi fracturi cervicale sau de schelet, rani ale coloanei cervicale.

 

Text: Madalina Manole

 

INTERESAT DE SALTELELE ANTIESCARA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Accident vascular cerebral

Accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral mai este cunoscut si sub numele de apoplexie si reprezinta o leziune la nivelul creierului. Acesta se produce atunci cand o parte a creierului nu mai primeste cantitatea de sange necesara, aceasta fiind cauzata de ruperea sau blocarea unuia dintre vasele de sange ce aprovizioneaza creierul.

Citeşte mai mult >

Noduli tiroidieni

Nodulii tiroidieni sunt acele cresteri anormale aparute la nivelul tiroidei si afecteaza pana la 50% din populatie, fiind mai frecvent intalniti la femei cat si la persoanele in varsta. Nodulii tiroidieni pot fi solizi, chistici sau plini cu lichid si micsti, cu continut solid si lichidian, acestia fiind 95% benigni, adica necancerosi. In cazul nodulilor cancerosi se aplica excizarea chirurgicala.

Citeşte mai mult >