Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Sindromul Felty

Sindromul Felty este o boala inflamatorie care apare la nivel articular si extraarticular. Aceasta poate fi asociata cu anumite semne clinice sau paraclinice sub denumirea de sindrom.

Sindromul Felty este o boala inflamatorie care apare la nivel articular si extraarticular. Aceasta poate fi asociata cu anumite semne clinice sau paraclinice sub denumirea de sindrom.

Sindromul Felty apare mai frecvent la rasa alba decat la negri, barbatii fiind mai predispusi decat femeile.

Aparitia acestei boli este conditionata de existenta poliartritei reumatoide.

Simptome:

Pacientii care sufera de sindromul Felty prezinta dureri articulare, atrofii musculare, scadere in greutate, noduli reumatoizi, vasculita, infectii pulmonare cat si infectii ale pielii.

Cauze:

Cauza acestei boli nu este cunoscuta insa exista cativa factori de risc si anume: pozitivitatea unui factor reumatoid in titruri mari, boala de lunga durata, sinovita agresiva.

Tratament:

In tratarea acestei boli este necesara consultarea unui medic specialist. Tratamentul presupune tratarea celor trei componente ale acesteia: splenomegalie, neutropenia si poliartrita reumatoida. In tratarea acestora puteti apela la splenectomie si tratamentul cu corticosteroizi.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

Alte stiri din aceeasi categorie

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

Citeşte mai mult >

Dormax, te scapa de tulburarile de somn

Care sunt consecintele tulburarilor de somn asupra starii de sanatate? Ce pret are somnul tau? Cu Dormax ai dimineti fara oboseala si chef de viata

Insomnia este reprezentata de un somn inadecvat si poate avea unul sau mai multe simptome: dificultati de adormire, trezirea pe parcursul noptii si trezirea mult prea devreme dimineata. Toate acestea vor conduce la o stare de somnolenta pe parcursul zilei, dificultati de concentrare si memorare.

Citeşte mai mult >