Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0741.106.729
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

In general, boala Klippel se manifesta in zona picioarelor, insa aceasta poate afecta si membrele superioare ale corpului.

Sindromul Klippel este de 3 tipuri: tipul I, anomalie completa cu tumora cutanata laterala si posterioara care apare la nivelul tegumentelor; tipul II, anomalie venoasa care nu creste volumul membrelor; tipul III este forma minora a bolii, cand apar varice difuze, pete si leziuni mai putin invazive.

Simptome:

Boala debuteaza in primii ani de viata, iar simptomele sunt variate de la pacient, la pacient.  Apar edeme, malformatii vasculare, varicele, care initial sunt inaparente, si pot produce stenoza, manifestandu-se prin durere, hemoragii, tromboflebita si embolie pulmonara. Totodata apare hipertrofia, care progreseza in primii ani de viata, iar in marea majoritate a cazurilor doar un membru inferior este afectat.

Cauze:

Sindromul Klippel este produs de o anomalie congenitala in dezvoltarea sistemului venos. In mediul intrauterin, fatul dezvolta un sistem vascular ventral si unul dorsal sciatic, iar incepand cu luna a doua de sarcina sistemul sciatic se atrofiaza, ceea ce duce la aparitia anomaliilor venoase laterale care produc sindromul Klippel. 

Tratament:

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. In prima faza, tratamentul este unul conservator, implica purtarea unui ciorap elastic pentru compresie. Este necesara ridicarea membrului inferior si evitarea traumatismelor. In functie de stadiul bolii se poate apela la interventii chirurgicale.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE SINDROMUL KLIPPEL? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Boala lupus

Boala lupus

Lupusul este o boala cronica autoimuna caracterizata prin inflamatie, durere si leziuni la nivelul tesuturilor intregului organism. Boala lupus afecteaza in general rinichii, inima, plamanii cat si celulele sangvine.

Citeşte mai mult >

Cancerul cervical

Cancerul cervical sau de col uterin reprezinta cea mai frecvent intalnita malignitate la femeile din Romania. Colul uterin este cea mai joasa si mai ingusta portiune a uterului, acesta face legatura intre uter si vagin.

Citeşte mai mult >