Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Sindromul Klippel

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

Sindromul Klippel este o malformatie congenitala venoasa ce se caracterizeaza prin varice la nivelul membrelor inferioare, cresterea in volum a zonelor afectate si aparitia tumorii.

In general, boala Klippel se manifesta in zona picioarelor, insa aceasta poate afecta si membrele superioare ale corpului.

Sindromul Klippel este de 3 tipuri: tipul I, anomalie completa cu tumora cutanata laterala si posterioara care apare la nivelul tegumentelor; tipul II, anomalie venoasa care nu creste volumul membrelor; tipul III este forma minora a bolii, cand apar varice difuze, pete si leziuni mai putin invazive.

Simptome:

Boala debuteaza in primii ani de viata, iar simptomele sunt variate de la pacient, la pacient.  Apar edeme, malformatii vasculare, varicele, care initial sunt inaparente, si pot produce stenoza, manifestandu-se prin durere, hemoragii, tromboflebita si embolie pulmonara. Totodata apare hipertrofia, care progreseza in primii ani de viata, iar in marea majoritate a cazurilor doar un membru inferior este afectat.

Cauze:

Sindromul Klippel este produs de o anomalie congenitala in dezvoltarea sistemului venos. In mediul intrauterin, fatul dezvolta un sistem vascular ventral si unul dorsal sciatic, iar incepand cu luna a doua de sarcina sistemul sciatic se atrofiaza, ceea ce duce la aparitia anomaliilor venoase laterale care produc sindromul Klippel. 

Tratament:

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea unui medic specialist. In prima faza, tratamentul este unul conservator, implica purtarea unui ciorap elastic pentru compresie. Este necesara ridicarea membrului inferior si evitarea traumatismelor. In functie de stadiul bolii se poate apela la interventii chirurgicale.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE SINDROMUL KLIPPEL? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Tratamentul herniei inghinale

Tratamentul herniei inghinale Operatia este singurul tratament pentru hernia inghinala, iar in situatia in care hernia este asimptomatica, interventia chirurgicala nu este necesara. Atentie! Hernia inghinala nu poate fi tratata cu[...] Citeşte mai mult >

Tratament pentru varice

Varicele sunt dilatații patologice și permanente ale venelor produse de pierderea elasticitatii peretilor acestora ce apar in majoritatea cazurilor la nivelul membrelor inferioare. Acestea sunt de fapt vene de culoare albastruie ce pot aparea atat la femei cat si la barbati la orice varsta, femeile fiind insa de doua ori mai predispuse decat barbatii la boala varicoasa.

Citeşte mai mult >