Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.594
e-mail
Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Spondiloza, o boala moderna raspandita

Spondiloza cervicala sau artrita gatului este o afectiune comuna care afecteaza articulatiile si discurile de la nivelul gatului. Aceasta afectiune se dezvolta in urma uzurii cartilajului si oaselor coloanei vertebrale cervicale.

Desi in majoritatea cazurilor spondiloza cervicala apare ca urmare a varstei inaintate, aceasta poate fi cauzata si de alti factori. In prezent, mai mult de 85% din persoanele cu varsta peste 60 de ani se confrunta cu spondiloza cervicala, cu toate ca unele persoane nu prezinta simptome.

Simptomele spondilozei cervicale

Majoritatea peroanelor cu spondiloza cervicala nu prezinta simptome semnificative.

Un simptom comun al artritei gatului este durerea in jurul lamei umarului. Pacientii se vor plange de durere de-a lungul bratului si la nivelul degetelor.

Pe langa durere, spondiloza se manifesta si prin slabiciune musculara care face dificila ridicarea bratelor sau sustinerea ferma a obiectelor.

Alte simptome: rigiditate la nivelul gatului, dureri de cap, furnicaturi sau amorteala la nivelul bratelor, umerilor si picioarelor. Atunci cand spondiloza cervicala se accentueaza pot interveni: lipsa coordonarii si ingreunarea mersului, pierderea reflexelor dar si incontinenta.

Cauzele spondilozei cervicale

Principala cauza a spondilozei cervicale o reprezinta inaintarea in varsta.

Alte cauze: accidentele sau traumatismele de la nivelul coloanei vertebrale, pozitia incorecta, statul excesiv in fata calculatorului, sedentarismul sau dormitul pe o perna prea mare. Si predispozitia genetica are un rol important in aparitia spondilozei.

Persoanele care ridica frecvent greutati, sportivii de performanta sau halterolifii, prezinta un risc crescut de a face spondiloza.

Tratamentul spondilozei cervicale

In tratarea acestei afectiuni este necesara consultarea medicului. Foarte importante in ameliorarea simptomelor spondilozei sunt odihna, purtarea unui guler cervical, adoptarea unei posturi corecte si fizioterapia.

Fizioterapia are rolul de a-ti intinde muschii de la nivelul gatului si umerilor, ceea ce diminueaza durerea si amelioreaza mobilitatea coloanei.

In cazul in care spondiloza este severa si nu raspunde la alte forme de tratament s-ar putea sa fie nevoie de o interventie chirurgicala.

Text: M. G

INTERESAT DE SPONDILOZA, O BOALA MODERNA RASPANDITA? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Ruptura de menisc, simptome si recuperare

Ruptura de menisc, simptome si recuperare

Rupturile de menisc nu sunt altceva decat leziuni ale genunchiului. Aceste leziuni sunt destul de frecvente, dar daca sunt descoperite si tratate la timp, nu pun in pericol sanatatea pacientului.

Citeşte mai mult >

Reumatism: simptome si tratament naturist

Reumatismul este o boala cronica ce defineste peste 100 de afectiuni diferite ale aparatului locomotor. Bolile reumatice afecteaza articulatiile, muschii, oasele, ligamentele si tendoanele, insa pot sa afecteze si organele interne. Desi multi ar crede ca este o afectiune specifica varstei a treia, reumatismul articular acut poate aparea inca din copilarie ca urmare a infectiei cu streptococul beta hemolitic grup A. 

Citeşte mai mult >