Program comenzi telefonice: luni-vineri 09:00 - 20:00 / sâmbătă 09:00 - 14:00 contact@catenapascupas.ro / Tel: 0743.004.100
e-mail
Galenus Tonica Slab sau gras Farmacia Ta

Stenoza pulmonara – simptome, cauze, tratament

Stenoza pulmonara este o afectiune cardiovasculara ce determina ingustarea valvei pulmonare, creandu-se astfel un obstacol in calea pomparii fluxului de sange de la nivelul ventriculului drept.

De cele mai multe ori, stenoza pulmonara isi poate face debutul inca de la nastere, ca urmare a dezvoltarii bolnavicioase a inimii fatului in primele luni de sarcina.

Stenoza pulmonara este a doua malformatie congenitala ca frecventa si se clasifica in : stenoza pulmonara valvulara  intalnita la nivelul valvei sigmoidiene pulmonare ; stenoza pulmonara infundibulara, intalnita subvalvular si stenoza pulmonara tronculara, intalnita la nivel supravalvular.

Simptomele stenozei pulmonare :

Stenoza pulmonara are ca si simptome respiratia dificila sau cu efort, care apare ca urmare a cresterii insuficiente a debitului cardiac in timpul efortului, cianoza pielii si a buzelor, determinata de scaderea concentratiei de oxigen in sange, disconfortul sau durerea in piept, lesinul si oboseala accentuata.

Cauzele stenozei pulmonare :

Principalele cauze ale stenozei pulmonare sunt rubeola congenitala, care este o afectiune grava ce apare in urma transmiterii virusului rubeolic prin placenta, in timpul sarcinii; reumatismul articular acut; febra reumatica, sindromul carcinoid, tumorile cardiace ce se dezvolta in ventriculul drept si alte traumatisme.

Tratamentul stenozei pulmonare:

In tratarea stenozei pulmonare este necesara consultarea unui medic specialist.

Cazurile usoare de stenoza pulmonara nu necesita tratament, si pot fi suportate zeci de ani, insa in cazul in care afectiunea este moderata sau severa este necesara vulvoplastia cu balon ori interventia chirurgicala pe cord deschis.

Interventia chirurgicala pe cord deschis este recomandata  in cazul stenozei valvulare si presupune repararea arterei pulmonare pentru a permite sangelui sa treaca mai usor. Sunt cazuri in care este necesara inlocuirea valvei pulmonare cu o proteza.

 

Autor: Iuliana Maria Ghergu

INTERESAT DE STENOZA PULMONARA – SIMPTOME, CAUZE, TRATAMENT? ITI RECOMANDAM ACESTE PRODUSE
Alte stiri din aceeasi categorie

Ciorapii compresivi – cum ii alegem?

Ciorapii compresivi – cum ii alegem?

Ciorapii compresivi, denumiti si ciorapi medicinali, sunt parte a tratamentului indicat in cazul pacientilor cu afectiuni venoase. Sunt recomandati de medicii flebologi pentru a fi utilizati ca o completare a tratamentului medicamentos sau chirurgical, ajutand la prevenirea patologiilor venoase si la vindecarea afectiunilor venoase usoare. 

Citeşte mai mult >

Artrita psoriazica

Artrita psoriazica este o boala autoimuna, o forma de artrita inflamatorie caracterizata prin inflamatia articulatiilor si a pielii. Aceasta boala afecteaza frecvent coatele, genunchii, gleznele si scalpul.

Citeşte mai mult >